WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αποφύγετε τις εντάσεις


8 Απριλίου 2013

Για μία πιο ήρεμη καθημερινότητα.

Οι εντάσεις και οι συγκρούσεις στην καθημερινή ζωή είναι αναπόφευκτες. Κάθε υγιής προσωπικότητα αντιδρά όταν γύρω της υπάρχει ένταση και ταράσσεται η ισορροπία της. Προστριβές, πολλές φορές ανούσιες, στο οικογενειακό, στο εργασιακό ή και γενικότερα στο κοινωνικό περιβάλλον συμβαίνουν συχνά. Έχετε σκεφτεί όμως, ότι μπορεί να σας φορτίζουν συναισθηματικά και να σας ακολουθούν όλη τη μέρα, επηρεάζοντας όλες τις υπόλοιπες επαφές σας;

Συμβαίνει συχνά μία έντονη διαφωνία στη δουλειά να μεταφέρεται στο σπίτι ή και στην παρέα και έτσι να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος εντάσεων, χωρίς στην ουσία να υπάρχει σοβαρός και ουσιαστικός λόγος. Πρέπει λοιπόν να βρείτε μία λύση έτσι ώστε να απεγκλωβίζεστε από οτιδήποτε σας προκαλεί ένταση. Αρχικά μάθετε να είστε υπομονετικοί. Δεν χρειάζεται να αντιδράτε στο παραμικρό. Αν βλέπετε ότι η ενόχληση συνεχίζεται, τότε μάλλον θα ρέπει να αντιδράσετε. Μην φτάνετε ποτέ στο άκρο της ανέχειας για τι η έκρηξη που θα ακολουθήσει δεν θα αρέσει σε κανένα. Σκεφτείτε πρώτα και μετά μιλήστε. Πείτε τι είναι αυτό που σας ενόχλησε με ήρεμο ύφος, δείχνοντας ότι θέλετε να βρείτε μία λύση κι όχι να τσακωθείτε. Λίγη σκέψη πριν μιλήσετε λοιπόν θα σας βοηθήσει να τηρήσετε το μέτρο.

Ωστόσο, αν κρίνετε ότι η συζήτηση και οι καλοί σας τρόποι δεν βρίσκουν καμία διέξοδο, τότε μάλλον πρέπει να αδιαφορήσετε και να σταματήσετε να ασχολείστε περαιτέρω. Φυσικά είναι δύσκολο να το πετύχετε αυτό , αφού κι εσείς θέλετε μία διέξοδο όσων σας πνιγούν. Με λίγη προσπάθεια μπορείτε να μάθετε να τιθασεύετε μόνοι σας αρνητικά συναισθήματα και να τα προσπερνάτε.

Φυσικά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταπιέζετε τα συναισθήματά σας, αλλά όχι και να φτάνετε στο άλλο άκρο της έντασης και των πολλαπλών συγκρούσεων. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ία βαθιά ανάσα, αφήνοντα στην προηγούμενη οτιδήποτε ανούσιο και αρνητικό. Βάλτε μέτρα και σταθμά, στο ποιος και τι αξίζει να σας επηρεάζει κι όλα θα γίνουν πιο εύκολα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.