WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Για όλα φταίνε οι άλλοι


17 Απριλίου 2013

KOΠΕΛΑ1.jpg

Μήπως υποφέρετε από ευθυνοφοβία. 

Όλα σου πάνε στραβά, ο ανάδρομος Έρμης, οι γονείς σου, οι φίλοι σου, οι συνάδελφοί σου δεν σε καταλαβαίνουν. Το κράτος, η κοινωνία, δεν μπορείς να βρεις καμία άκρη. Μοιράζεσαι τον πόνο σου αλλά δεν υπάρχει σωτηρία από πουθενά. Κανείς δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημά σου.

Απλά ηρέμησε, αυτό που σου συμβαίνει ονομάζεται ευθυνοφοβία. Δυστυχώς, δεν περνάει τόσο εύκολα.

Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές για το ξεπεράσετε:

Αρχικά, σταματήστε τη μεμψιμοιρία και τις αναδρομές στο παρελθόν. Δεν θα οδηγηθείτε πουθενά με το να μετράτε τις κακές στιγμές. Αντιθέτως, δοκιμάστε να υπολογίσετε τις όμορφε στιγμές και τα όσα έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα. Ίσως, καταφέρετε να δείτε πως κάτι καλό έχετε πετύχει και εσείς.

Οικονομική κρίση vs εσάς. Η αλήθεια είναι πως δεν το βιώνεται μόνο εσείς. Σαφώς, ο καθένας το βιώνει σε διαφορετικό βαθμό αλλά όλοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Σταματήστε λοιπόν, να μετράτε τα ευρώ ένα- ένα και ψάξτε να βρείτε εκείνα τα πράγματα που αξίζουν και δεν κοστίζουν: όπως μια βόλτα με ένα ποδήλατο, μια βραδιά στο σπίτι με φίλους ή ένα διήμερο κάνοντας ελεύθερο camping.

Η αλήθεια είναι πως οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές.Εκεί έξω υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που μπορούν να καταλάβουν το προσωπικό σου δράμα και να ταυτιστούν μ’αυτό. Ωστόσο, δεν είναι λόγος όπου βρεθείς και όπου σταθείς να το συζητάς. Προσπάθησε να σταματήσεις τις μίζερες και απαισιόδοξες σκέψεις. Δες τι μπορείς να κάνεις στο εδώ και τώρα. Πίεσε τον εαυτό σου να βλέπει τα πράγματα πιο αισιόδοξα. Κατάλαβε, πως με αυτόν τον τρόπο το μόνο που καταφέρνεις είναι να αναπαράγεις δυσάρεστα συναισθήματα και να πνίγεσαι μέσα τους.

Δεν χρειάζεται να ενισχύεις το συναίσθημα του ηττημένου. Η ζωή σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται εύκολη. Έχει αρκετές δυσκολίες, απογοητεύσεις και αποτυχίες. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να χάνεις το κουράγιο σου. Θα πρέπει να αγωνίζεσαι και να μάχεσαι. Δεν χρειάζεται να τα παίρνεις όλα προσωπικά. . Όλα είναι στιγμές και ένας ζωντανός άνθρωπος μαθαίνει να τις ζει και να τις προσπερνάει. Αν κάτσεις πάνω σε μια στιγμή είσαι καταδικασμένος να χάσεις κάποιες άλλες που μπορεί να ήταν και μεγάλες ευκαιρίες.

Απόλαυσε την κάθε στιγμή όσο δύσκολη και αν είναι, σου δίνει πράγματα που εκείνη τη στιγμή δεν μπορείς να δεις αλλά είναι εφόδια για μετά. Οι εμπειρίες από τα λάθη είναι σπουδαίο πράγμα. Σκέψου, πόσο διαφορετικά μπορούν να γίνουν τα πράγματα αν απολαμβάνεις το παιχνίδι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.