WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Είστε έτοιμοι για δεύτερο παιδί;


27 Απριλίου 2013

Πολλά ζευγάρια θέλουν ένα παιδάκι ακόμα αλλά οι συνθήκες τους το επιτρέπουν;

Η σημερινή εποχή είναι δύσκολη για να αποκτήσει κανείς μια μεγάλη οικογένεια. Η οικονομική κρίση, η ανεργία, η έλλειψη χρόνου είναι μερικοί ανασταλτικοί παράγοντες. Ωστόσο, θα πρέπει να σταθούν εμπόδιο στο να αποκτήσετε ένα ακόμη μέλος; Το καλύτερο είναι να κάνετε μια συζήτηση με το σύντροφό σας;

Δείτε παρακάτω μερικές γενικές συμβουλές:

Οικονομικό budget: Εξετάστε προσεκτικά αν μπορείτε να υποστηρίξετε ένα ακόμα μέλος της οικογένειας σας. Είναι πολύ βασικό ένας από τους δύο να έχει μια σταθερή δουλειά πριν αποφασίσετε να κάνετε το μεγάλο βήμα.

Ψυχική Διάθεση: Είναι σημαντικό και οι δυο γονείς να είναι σε καλή ψυχολογική διάθεση. Η οικονομική κατάσταση, οι σύγχρονοι ρυθμοί και οι απαιτήσεις της ζωής οδηγούν πολλά άτομα σε θλίψη και μελαγχολία. Ο ερχομός ενός παιδιού εκτός από την χαρά έχει αρκετές ευθύνες κιόλας. Είστε έτοιμοι να ανταποκριθείτε σ΄ αυτές;

Η μεταξύ σας σχέση: Ο ερχομός ενός παιδιού δεν είναι λύση για να φτιάξει η μεταξύ σας σχέση αν υπάρχουν προβλήματα. Η φράση που συνήθιζαν να λένε παλιά «το παιδί θα σας ενώσει» είναι όχι μόνο λάθος αλλά και επικίνδυνη για τα παιδιά. Το ζευγάρι θα πρέπει να επικοινωνεί από μόνο του και όχι μέσω του παιδιού. Αν οι γονείς είναι ερωτευμένοι και αγαπημένοι, μπορούν να συνεννοηθούν και να επικοινωνήσουν ουσιαστικά τότε το παιδί θα έχει ένα υγιές πρότυπο.

Ποιος θα μπορεί να κρατήσει το μωρό: Είναι σημαντικό να εξετάσετε αν κάποιος άνθρωπος που εμπιστεύεστε μπορεί να κρατά το μωρό, όσο εσείς θα είστε στη δουλειά. Αν δεν μπορείτε θα πρέπει στον οικονομικό προϋπολογισμό να θέσετε και το θέμα της νταντάς και κατά πόσο μπορείτε να ανταπεξέλθετε οικονομικά.

Να θυμάστε πως τα παιδιά είναι ευτυχία. Οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά δεν θα πρέπει να απογοητεύεστε. Μιλήστε με το σύντροφό σας και αποφασίστε από κοινού αν μπορείτε να αντεπεξέλθετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.