WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να τον κρίνετε


13 Μαΐου 2013

Κι όμως υπάρχει περίπτωση να ασκείται κριτική άθελά σας.

Είναι γεγονός πως οι άνδρες δίνουν δικαιώματα για να ξεσπάσουν επικοί καβγάδες. Άλλες πάλι φορές οι γυναίκες βρίσκουν μόνες τους αφορμές για να γκρινιάξουν. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που οι γυναίκες κατηγορούν τους συντρόφους τους άνευ λόγου και αίτιας. Το χειρότερο είναι πως οι περιπτώσεις αυτές δεν γίνονται αντιληπτές ούτε από τις ίδιες. Δεν συνειδητοποιούν για πιο πράγμα παραπονιούνται ακριβώς.

Ιδού λοιπόν 5 περιπτώσεις:

• Ο κάθε άνθρωπος προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για τον εαυτό του. Για ένα περίεργο λόγο οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούν να τελειοποιήσουν τον άνδρα που έχουν στο πλάι τους. Για ποιο λόγο όμως πέφτετε στην παγίδα αυτή να υιοθετήσετε ένα τέτοιο ρόλο. Είναι πολύ σημαντικό να αποδέχεστε τον άνθρωπο που έχετε δίπλα σας χωρίς να κρίνετε τις πράξεις του.

• Συμπεριφέρεται άσχημα επειδή εσείς δίνετε το δικαίωμα. Πριν παραξενευτείτε με τη φράση αυτή, σκεφτείτε το εξής, η επικοινωνία είναι μια σχέση αλληλεπίδρασης. Αν λοιπόν εσείς του στέλνετε μόνο αρνητικά μηνύματα, κάπως έτσι θα απαντά και εκείνος. Ο λόγος είναι πως ασυναίσθητα τον έχετε βάλει σε μια διαδικασία άμυνας.

Ότι και να πει δεν θα βρει ποτέ το δίκιο του. Έχοντας συνεχώς το ρόλο του δικαστή δεν μπορείτε να δείτε την αλήθεια σε όσα σας λέει. Περιμένετε με το σχόλιο έτοιμο να τον κρίνετε. Αφήστε τον άνθρωπο να πει τη γνώμη του και πάρτε το χρόνο σας να σκεφτείτε και να κατανοήσετε τον τρόπο που βλέπει εκείνος τα πράγματα.

• Μπαίνοντας στην διαδικασία να αλλάξετε τον σύντροφό σας ξεχνάτε τον εαυτό σας. Σχέση σημαίνει να μπορεί ο καθένας να βελτιώνει τον εαυτό και μέσω από αυτά βελτιώνεται και εξελίσσεται η σχέση με υγιή τρόπο. Ασχοληθείτε λοιπόν με τον εσωτερικό σας κόσμο και αφήστε για λίγο ήσυχο τον κόσμο του άλλου.

• Εστιάστε στα θετικά στοιχεία του φίλου σας. Ναι κανένας δεν είναι τέλειος αυτό ισχύει τόσο για εσάς όσο και για εκείνον. Μην τον ξεχνάτε. Να κρίνει κανείς συνεχώς τα αρνητικά στοιχεία του άλλου δεν καταφέρνει τίποτα παραπάνω από το να τσακώνεται συνεχώς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.