WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μήπως έχετε "δεύτερες σκέψεις" για τις κοινές σας διακοπές;


19 Ιουνίου 2013

Τι γίνεται όταν, αντί για τουριστικό γραφείο, ψάχνετε το γραφείο ενός καλού δικηγόρου;

Τα περισσότερα ζευγάρια πιστεύουν πως το καλοκαίρι είναι μια καλή ευκαιρία για να έρθουν πιο κοντά και να αναθερμάνουν τη σχέση τους. Η αλήθεια, είναι πως η πεποίθηση αυτή είναι λάθος. Ο λόγος είναι πως σε ένα ζευγάρι που υπάρχει άφθονος χώρος, για καταπιεσμένα συναισθήματα θυμού, λύπης ή απογοήτευσης και η επικοινωνία είναι μηδαμινή έως ανύπαρκτη, τα πράγματα δεν είναι φυσιολογικά. Απλά λειτουργούν ως ζευγάρι από κεκτημένη ταχύτητα, σαν ένα γρανάζι που συνεχίζει να κινείται στη ρουτίνα της καθημερινότητας, μόνο και μόνο επειδή και όλα τα υπόλοιπα κομμάτια της καθημερινής ζωής συνεχίζουν να κινούνται.

Το καλοκαίρι λοιπόν, και ιδίως η περίοδος των διακοπών, αποτελούν αληθινή δοκιμασία για τις «προβληματικές» σχέσεις. Έτσι, ένα διαζύγιο είναι πιο συχνό αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, παρά οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου. Και μην ψάχνετε να ρίξετε αλλού το φταίξιμο, όπως σας επηρέασε η αρνητική αύρα του νησιού ή σας «μάτιαξαν» γνωστοί και φίλοι. Αν δεν έχει πεισθεί ακόμη, έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αμερικάνικο facebook εξέτασε ποιες περιόδους άλλαζαν περισσότερο οι χρήστες τα status τους από «Single» σε «σε σχέση» και αντίστροφα. Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι περισσότερες σχέσεις ξεκινούν κοντά στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ενώ οι περισσότεροι χωρισμοί σημειώνονται από τον Μάιο μέχρι και τον Αύγουστο. Υπάρχουν λοιπόν, ντοκουμέντα που επιβεβαιώνουν πως το καλοκαίρι ευνοεί τις ξένοιαστες διακοπές.

Ωστόσο, όσο συνειδητή και αν είναι η απόφαση για ένα χωρισμό, τα ζευγάρια τον βιώνουν τις περισσότερες φορές άσχημα. Ειδικά, ο σύντροφος που δεν επέλεξε το τέλος, βιώνει μια περίοδο πένθους, που συνοδεύεται από αισθήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης και απώλεια της εμπιστοσύνης του προς τους άλλους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου, ο χωρισμός προκαλεί αισθήματα ενοχής, που μπορούν να μετατραπούν έως και σε επιθετική συμπεριφορά ή ψυχοσωματικές διαταραχές. Αντίθετα, σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να φέρει ένα αίσθημα ελευθερίας στα δύο μέρη, που συνδέεται με την αίσθηση ότι ξεκινούν μια καινούργια ζωή.

Και για αυτήν ακριβώς την αίσθηση της νέας ζωής και ξεκινήματος, το καλοκαίρι ενδείκνυται. Αν και όλοι γνωρίζουν ότι οι καλοκαιρινές σχέσεις είναι έντονες μεν, πρόσκαιρες δε, ενδίδουν γιατί έχουν την ανάγκη του διαφορετικού και προχωρούν με ευκολία στην αναζήτηση του καινούργιου, έχοντας τη βεβαιότητα ότι μετά το τέλος των διακοπών όλα θα επιστρέψουν στους καθημερινούς ρυθμούς τους.

Ωστόσο, αν αναρωτιέστε γιατί δεν διαρκούν οι καλοκαιρινοί έρωτες, δείτε παρακάτω μερικές αιτίες:

  • Η απόσταση μπορεί να είναι ένας βασικός λόγος. Μπορεί να είστε από τελείως διαφορετικά μέρη. Όποτε η γεωγραφία στην περίπτωση αυτή είναι εμπόδιο.
  • Η διάθεση είναι χαλαρή, η όρεξη για φλερτ είναι ανεβασμένη και η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς!
  • Υπάρχει το ενδεχόμενο του τρίτου πρoσώπου και σε κάποιες περιπτώσεις και τέταρτο, όποτε τα πράγματα αναγκαστικά τελειώνουν με το τέλος των διακοπών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.