WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Που "ζει" η ευτυχία;


24 Ιουνίου 2013

Μπορεί το κίνητρό σας να είναι η ευτυχία ενός άλλου ανθρώπου;

Η αλήθεια είναι πως έχουν ειπωθεί πολλά για το κυνήγι της ευτυχίας. Άλλοι την έχουν βρει και άλλοι πάλι όχι. Ο Φρανσουά Λελόρ, στο βιβλίο του, «Το ταξίδι του Έκτορα», εξηγεί την ιστορία ενός νεαρού Γάλλου Ψυχοθεραπευτή που στο ιατρείο του σύχναζε μια πιστή και εκλεκτή πελατεία. Παρά την, επιτυχία στο τομέα αυτό, ο Έκτορας δεν ήταν ευτυχισμένος. Προσπαθούσε να καταλάβει πως μια τόσο αξιοζήλευτη επιτυχία δεν του δίνει την ευτυχία. Μόλις κατάλαβε πως η δυστυχία του οφειλόταν ακριβώς στο ότι δεν κατάφερνε να κάνει ευτυχισμένους τους ασθενείς του, αντιλήφθηκε συγχρόνως πως όσα πλούτη και να κατείχαν και εκείνοι, κανείς τους δεν ήταν ευτυχισμένος με τον εαυτό του. Αυτή η διαπίστωση των οδήγησε στα εξής ερωτήματα:

  • Γιατί δεν μπορούν οι άνθρωποι να εκτιμήσουν τη ζωή που έχουν και περνάνε τον καιρό τους με το να ονειρεύονται μια άλλη καλύτερη ζωή;
  • Μήπως το κλειδί της ευτυχίας βρίσκεται στην υλική επιτυχία ή καλύτερα, στις σχέσεις με τους άλλους;
  • Η ευτυχία εξαρτάται από τις περιστάσεις ή από τον τρόπο που βλέπει κανείς τα πράγματα;
  • Μήπως τελικά ευτυχία σημαίνει να κάνεις ευτυχισμένους τους άλλους;

Υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας, που ενώ φαινομενικά έχουν παραπάνω απ΄ όσα χρειάζονται για να ζήσουν ή για να θεωρηθούν επιτυχημένοι, στην ουσία δεν είναι ευχαριστημένοι. Η ευτυχία υπάρχει παντού γύρω μας, απλά είναι λίγοι εκείνοι που την βλέπουν και την εκτιμούν. Το χαμόγελο του παιδιού μας, η λέξη σ' αγαπώ, χρειάζεστε βοήθεια, σας ευχαριστώ πολύ, είναι μόνο μερικές φράσεις και συμπεριφορές που κρύβουν μέσα τους την ευτυχία.

Κάντε likeστη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.