WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η αλήθεια του καθενός


4 Ιουλίου 2013

Πολλές φορές ακούει κανείς σε συζητήσεις τη φράση «Αχ! Έχω βρει το αληθινό νόημα της ζωής» ή «Γνώρισα έναν αληθινό άνθρωπο».

Τι σημαίνουν οι φράσεις αυτές; Γιατί μας εντυπωσιάζουν όταν τις ακούμε; Για ποιο λόγο κοιτάμε με φθόνο το άτομο που έχει βρει την αλήθεια ή ζηλεύουμε τον άνθρωπο που τη συνάντησε; Τον πιστεύουμε ή θεωρούμε υπερβολικά τα λόγια του, αντιμετωπίζοντας τον με καχυποψία.

Μήπως, επειδή έχουμε επιλέξει να ζούμε με ένα διαφορετικό τρόπο ζωής; Μήπως αντί να κυνηγάμε την ευτυχία, ενδιαφερόμαστε για όσα δεν μας την εξασφαλίζουν;

Ζούμε σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, που συνεχώς αλλάζει, ενισχύοντας τον ανταγωνισμό και τονίζοντας το Εγώ. Τα πάντα στρέφονται γύρω από το άτομο και την ικανοποίηση των προσωπικών του αναγκών. Η οικογένεια, η φιλία, ο συνάνθρωπος έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Η απόκτηση υλικών αγαθών, ο νέος τρόπος ζωής, που απαιτεί ένα budget παράλογο και ανέφικτο σίγουρα δεν οδηγούν προς την ευτυχία. Αντιθέτως, προκαλούν συναισθήματα θυμού, ζήλιας και ματαιοδοξίας.

Υπάρχει όμως και μια κατηγορία ανθρώπων που έχουν επενδύσει στην αγάπη, την αλληλεγγύη, τη γνώση, τη φιλία και τη κατανόηση. Όταν ο στόχος της ζωής τους είναι αυτός, τα άτομα αυτά τείνουν να είναι πιο αυθεντικά που δέχονται καλύτερα τις δυσκολίες της ζωής.

Το να γίνει κανείς ευτυχισμένος ή δυστυχισμένος είναι προσωπική υπόθεση, ανεξάρτητα από συγκυρίες. Γιατί στη ζωή η στάση που ακολουθεί κανείς καθορίζει το γεγονός. Αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη και δυσκολότερη αλήθεια της ζωής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.