WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4 βασικά λάθη του χωρισμού


10 Ιουλίου 2013

Η αλήθεια είναι πώς να πει κανείς το οριστικό τέλος είναι δύσκολο. Ειδικά για εκείνο που δεν το θέλει. Ποια είναι λοιπόν τα πιο βασικά λάθη;

Δεν λέτε να το πάρετε απόφαση: Ναι είναι λογικό να μην μπορείτε να το αποδεχτείτε και να θέλετε το χρόνο σας να το συνειδητοποιήσετε. Ωστόσο, το να στέλνετε μηνύματα, να ρωτάτε «Γιατί;» , «Τι είναι αυτό που έφταιξε» και να παρακαλάτε για δεύτερη ευκαιρία δεν βελτιώνουν την κατάσταση. Θα τον αναγκάσετε στο τέλος να σας πει ότι δεν είναι ερωτευμένος ή ότι υπάρχει άλλη στη ζωή του και ειλικρινά τα πράγματα τότε θα είναι πολύ χειρότερα.

«Όλα στραβά αυτού του παιδιού»: Είναι άσχημο να αρχίσετε να γκρινιάζετε για τα αρνητικά του μετά το χωρισμό. Δηλαδή αν δεν χωρίζατε θα ήταν όλα τέλεια;  Δεν είναι μια τακτική που θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε. Αν όντως, εκείνος φταίει για όλα, τότε θα πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας για ποιο λόγο τον επιλέξατε ως σύντροφο;

Το θέμα είναι ότι έγινε έγινε. Είναι φυσικό, να αναζητήσετε τι πήγε λάθος. Να σκεφτείτε εσείς που έχετε φταίξει. Όμως, το να κάθεστε και να αναλύεται επί ώρες τι έφταιξε και τι όχι δεν έχει κανένα νόημα. Η ζωή προχώρα και δεν θα περιμένει εσάς πότε θα συνέλθετε και να πάρετε απόφαση ότι χωρίσατε.

Αφήστε με στην ησυχία σας. Ο χωρισμός είναι μια φάση που, και να θες και να κλειστείς στο σπίτι, μόνη δεν μπορείς να τον ξεπεράσεις. Άφησε τους φίλους,την οικογένεια και τους ανθρώπους που σε αγαπάνε, να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την άσχημη αυτή φάση. Σίγουρα, στην αρχή μπορεί να μην έχεις όρεξη να κάνεις τίποτα όμως η παραίτηση από τη ζωή δεν σε βοηθά καλύτερα να βρεις τις ισορροπίες σου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.