WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;


16 Ιουλίου 2013

Πότε θα καταφέρω όλους τους στόχους μου;

Κάποτε, στην αρχαία Αθήνα, περπατούσε μπροστά ο Σωκράτης και πίσω του ακολουθούσε ο Πλάτωνας. Σε κάποια στιγμή, λέει ο Πλάτωνας στο Σωκράτη: "Δάσκαλε, θα ήθελα να μου πεις αν υπάρχει κάποιο μυστικό με το οποίο θα ξέρω με σιγουριά πότε θα πετύχω και πότε όχι;"

Ο Σωκράτης δεν έδωσε καμία απάντηση. Λίγο αργότερα ο Πλάτωνας ξαναρώτησε: " Δάσκαλε, σε ρώτησα και σε παρακαλώ να μου απαντήσεις αν υπάρχει τρόπος να ξέρω πότε μπορώ να πετύχω αυτό που θέλω".  Φυσικά, ο Σωκράτης δεν του έδωσε καμία απάντηση και πάλι. Λίγο πιο μετά ο Πλάτωνας ξαναρώτησε " Δάσκαλε, σε παρακαλώ, απάντησε μου σ΄αυτό που σε ρώτησα". Όμως απάντηση δεν πήρε.

Σε κάποια στιγμή που περνούσαν δίπλα από μια μικρή λίμνη, ο Σωκράτης γύρισε ξαφνικά έπιασε από τα μαλλιά τον Πλάτωνα και του έβαλε το κεφάλι μέσα στο νερό. Ύστερα από λίγο, ο Πλάτωνας είχε εξαντλήσει και την τελευταία πνοή αέρα που είχε στα πνευμόνια του. Τότε ο Σωκράτης του έβγαλε το κεφάλι από το νερό και ο Πλάτωνας, όπως ήταν φυσικό, πήρε μια βαθιά και γεμάτη ένταση εισπνοή. Τότε ο Σωκράτης του είπε "Αν αυτό που θέλεις στη ζωή σου το θέλεις όσο και αυτή την αναπνοή που πήρες τώρα, τότε θα είσαι σίγουρος ότι θα πετύχεις".

Μπορεί να ήταν λίγο ακραία η μέθοδος τους Σωκράτη, αλλά σίγουρα νιώσατε την ανάγκη για την αναπνοή αυτή. Είναι ακριβώς το ίδιο συναίσθημα με τη λαχτάρα που νιώθει κανείς όταν θέλει κάτι. Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν εκπαιδεύσει τον εαυτό τους να ξεχωρίζουν πότε έχουν ευσεβείς πόθος και πότε σφοδρές επιθυμίες. Ένα καλός τρόπος για να το μάθει κάποιος είναι να εξετάσει με προσοχή τις λεπτομέρεις του τρόπου με τον οποίο ενεργεί για να πραγματοποιήσει εκείνο που θέλει. Πάλεψε, αγωνίσου, διεκδίκεσε αυτό που θες και στο τέλος θα το έχεις. Αρκεί να το πίστεψεις και να το θες με όλο σου το Είναι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.