WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι να περιμένω από τον ψυχολόγο;


27 Σεπτεμβρίου 2013

Θα μου δώσει λύσεις; Με τι αιτήματα πάω; 

Αφού ξεπεράστηκε σε μεγάλο βαθμό το taboo του ψυχολόγου είναι καιρός να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας ως προς τη κατάλληλη επιλογή του. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν πλέον το ψυχολόγο για να μοιραστούν τα προβλήματά τους αλλά και να μιλήσουν σ' έναν άνθρωπο. Οι εποχές είναι δύσκολες και τα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει ο καθένας είναι πολλά. Οικονομική κρίση, συναισθηματική αστάθεια, έλλειψη κινήτρων, έλλειψη νοήματος για τη ζωή, φόβος για το αύριο, άγχος, θλίψη, θυμός, αγωνία, έλλειψη επικοινωνίας, μοναξιά.

Πολλοί άνθρωποι χτυπούν την πόρτα ενός ψυχολόγου απελπισμένοι για να ζητήσουν βοήθεια. Έχουν πλέον την ανάγκη του. Θέλουν με έναν τρόπο απλό, γρήγορο και αποτελεσματικό να τους λύσει τα προβλήματα. Και δεν μιλάμε για το οικονομικό. Φυσικά και ξέρουν πως δεν μπορεί να τους λύσει το πρόβλημα αυτό. Μιλάμε για πιο ουσιαστικά προβλήματα. Ζητούν να τους θυμίσει πως είναι να γελάς και πάλι. Πως είναι να ελπίζεις. Να περπατάς στο δρόμο και νιώθεις πως τα βήματα σου είναι γεμάτα αισιοδοξία και σιγουριά. Ο ήχος τους δεν θυμίζει τίποτα από εκείνο το ενοχλητικό σύρσιμο της παραίτησης από τη ζωή. Αναζητούν ένα λόγο για να συνεχίσουν να ζουν. Να βρουν ένα σκοπό. Μπορείς γιατρέ μου να μου δώσεις πίσω τη ζωή μου; Θέλω να ζήσω ξανά. Θέλω πλέον να έχω φίλους στη ζωή μου και να μιλάμε για άσχετα θέματα. Να σχεδιάζουμε το αύριο. Θέλω να μιλάω με τον άντρα μου και να μην τσακώνομαι. Θέλω να γνωρίσω τα παιδιά μου. Να τα κοιτώ στα ματιά χωρίς να τα φοβίζω. Μπορώ; Μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό; Αλλά άμεσα, δεν έχω χρόνο.

Εύλογα αιτήματα. Και η απάντηση σ' όλα αυτά είναι ναι. Ναι μπορεί να σε βοηθήσει. Δεν θα σου δώσει λύσεις, ούτε χάπια που  θα σε κάνουν να γελάς και πάλι. Αλλά μαζί με τη δική σου βοήθεια μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις και πάλι το νόημα της ζωής σου. Αρκεί να είσαι έτοιμος για την αλλαγή που ζητάς. Χρειάζεται υπομονή και καλή συνεργασία. Μην φοβηθείτε ούτε να μιλήσετε και να επικοινωνήσετε όλα αυτά που νιώθετε αλλά και ούτε να διαχειριστείτε τα συναισθήματα που θα δημιουργηθούν. Θέλει χρόνο, αποδοχή και τόλμη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.