Τι λέμε και τι όχι σε μία φιλία

Τρίτη 8 Οκτώβριος 2013

Αρχικά, η φιλία είναι μια σχέση που χρειαζόμαστε όλοι στη ζωή μας.

Οι φίλοι είναι αυτοί που διαλέγουμε να έχουμε κοντά μας στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα, στις χαρές αλλά και στις λύπες. Μοιραζόμαστε στιγμές από την καθημερινότητά μας και όχι μόνο.

Πώς όμως επιλέγουμε τους φίλους μας; Με ποια κριτήρια; Έχουμε την ίδια σχέση μ΄ όλους τους φίλους; Σε ποιους απευθυνόμαστε αρχικά όταν έχουμε πρόβλημα; Κάποιες έρευνες έχουν δείξει πως κάθε γυναικά επιλέγει να έχει στη ζωή της 5 τύπους γυναικών όπου μοιράζεται με τον καθένα απ’ αυτούς διαφορετικά πράγματα.

Συγκεκριμένα:

Η φίλη που αντιπροσωπεύει την βαθιά σκέψη. Για την ακρίβεια έχουμε ανάγκη να έχουμε ένα άτομο κοντά μας που μπορεί να σκεφτεί για εμάς όταν εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε. Τις στιγμές που είμαστε μπλοκαρισμένοι, στενοχωρημένοι, αγχωμένοι, τότε εμφανίζεται θέτοντας μας ερωτήσεις όπως «Πώς νιώθεις για αυτό;», «Αν προσπαθούσες να κάνει το άλλο, πως θα ένιωθες;»

Η φίλη καθρέφτης. Μας ξέρει καλύτερα απ’ όλους στη ζωή. Ένα βλέμμα μας, μια κίνηση μας, μια λέξη αρκούν για να καταλάβει τι έχουμε στο μυαλό μας. Τι θέλουμε, τι σκεφτόμαστε. Όταν ένας φίλος καταφέρνει να καθρεφτίσει την δική σας αλήθεια, πίσω σε σας, τότε ναι, είστε τυχερές γιατί έχετε έναν πραγματικό φίλο στη ζωή σας.

Η φίλη που ξέρει να στηρίζει. Που έχει πάντα την καλή κουβέντα στο στόμα. Σε βρίσκει όμορφη, τον καλύτερο άνθρωπο του κόσμου. Είναι εκείνη που ξέρει να σε στηρίζει όταν πέφτεις ψυχολογικά.

Η απόλυτη ειλικρινής. Με άλλα λόγια, λέει την γυμνή αλήθεια με τον πιο ευθύ τρόπο. «Ναι έχεις κάνει λάθος επιλογές», « Όχι τα μαλλιά σου είναι χάλια, απορώ πως κυκλοφορούσες όλη μέρα», «Ο τύπος δεν σε γουστάρει, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν θες να ξεκολλήσεις». Την έχουμε ανάγκη για να μας θυμίζει πως είναι να πατάς στη γη μερικές φορές. Δύσκολος ο ρόλος της αλλά την αγαπάμε περισσότερο γι’ αυτό.

Η σιωπηλή φίλη. Είναι εκείνη που δεν μιλά πότε αλλά στην πραγματικότητα γνωρίζει τα πάντα. Ακόμα και η σιωπή μας της λέει πολλά. Νιώθουμε άνετα μαζί της. Δεν μας κρίνει, δε μας κατηγορεί για τις επιλογές μας. Μας αποδέχεται όπως ακριβώς είμαστε. Το πιο σημαντικό συναίσθημα που νιώθουμε όταν μοιραζόμαστε στιγμές μαζί της, είναι ανακούφιση. Μια απόλυτη σιγουριά και ασφάλεια.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.