WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4 πράγματα που μαθαίνουμε για τη φιλία στα 30 μας


11 Νοεμβρίου 2013

Όλοι έχουμε ανάγκη τους φίλους στη ζωή μας. 

Ωστόσο, όσο μεγαλώνουμε όλα αλλάζουν. Εμείς, τα γεγονότα στη ζωή μας, οι άνθρωποι γύρω μας και φυσικά οι σχέσεις μας. Έρχομαστε λοιπόν στα 30 μας να κάνουμε έναν απολογισμό. Να δούμε τι έχουμε μάθει μέχρι σήμερα. Τι μας έχει μείνει για τις φιλίες;

Στα 30 μας λοιπόν:

  • Δεν έχουμε αρκετό χρόνο για εκείνους. Ο ελεύθερος χρόνος για διασκέδαση, επικοινωνία, μια βόλτα με φίλους, είναι πλέον σπάνιος. Υποχρεώσεις, δουλειά, παιδιά, σκυλιά, γατιά "ρουφούν" όλη σας την ενέργεια. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως είναι δύσκολο να κρατήσουμε δυνατούς τους δεσμούς φιλίας. Χρειάζεται προσοχή όμως, γιατί τους έχουμε ανάγκη στη ζωή μας. Γι΄αυτό θα πρέπει να βρούμε χρόνο.
  • Ξέρουμε πλέον ποιοι είμαστε. Οι φίλοι για μια αρκετά μεγάλη περίοδο της ζωής μας, οριοθετούσαν σε μεγάλο βαθμό το ποιοι είμαστε. Η οικογένεια μας μάς επηρέαζε μέχρι την εφηβεία, μετά οι συνομήλικοι είχαν μεγαλύτερη θέση στη ζωή μας. Όσο όμως μεγαλώνουμε αποφασίζουμε εμείς. Ο λόγος είναι πως οι ανάγκες αλλάζουν και κατά συνέπεια αλλάζουν και τα κριτήρια μας. Αν η δουλειά μας δεν μας ικανοποιεί ή αν έχουμε προβλήματα με το γάμο ή τα παιδιά μας, δεν περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν οι φίλοι μας σε παρόμοιες καταστάσεις. Αντιδρούμε πλέον διαφορετικά.
  • Η αντίληψη περί φιλίας αλλάζει: Παλιότερα, πιστεύατε πως οι φίλοι που έχετε επιλέξει μέχρι τώρα στη ζωή σας είναι αυτοί θα μείνετε για πάντα μαζί. Τώρα, ξέρετε πως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Εννοείται πως μπορείτε να μείνετε για πάντα φίλοι αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να έρθουν καινούρια άτομα στη ζωή σας. Για μία λανθασμένη πεποίθηση, δεν είναι σωστό να αφήσουμε έξω από τη ζωή μας καινούριους φίλους. Είναι σημαντικό να επικοινωνούμε με νέους ανθρώπους. Μας μαθαίνουν πράγματα, ανταλλάσσουμε πληροφορίες, ιδέες.  Ανοίξτε τον κύκλο των γνωριμιών σας.
  • Όταν μεγαλώνουμε δείχνουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Θυμάστε τότε που ήμασταν μικρά και γράφαμε στους τοίχους BFFE (best friends for ever); Τότε το εννοούσαμε γιατί δεν είχαμε τίποτα να μοιράσουμε. Τι γίνεται όμως σήμερα; Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε χιλιάδες προβλήματα και η κρίση θολώνει το μυαλό μας. Ζηλεύουμε τον άλλον που έχει δουλειά, που έχει βρει τον τέλειο σύντροφο, που αγόρασε νέο σπίτι. Ξεχνάμε πως είναι ο φίλος μας. Που έχουμε ορκιστεί στα παγκάκια της γειτονιάς, πως θα είμαστε μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα για πάντα. Μεγαλώνοντας λοιπόν γίνεται το ξεκαθάρισμα και βλέπουμε ποιοι αξίζουν να είναι στη ζωή μας και ποιοι όχι.
Οι φίλοι είναι σημαντικό να υπάρχουν στη ζωή μας. Ειδικά, όταν μεγαλώνουμε και νιώθουμε τη μοναξιά να μας απειλεί. Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.