5 ψέματα που λέμε στον εαυτό μας μετά το χωρισμό

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Το πιο δύσκολο πράγμα σ' αυτή τη ζωή είναι να αναγνωρίσεις τα συναισθήματά σου και να μπορέσεις να τα διαχειριστείς. 

Τι συμβαίνει στην περίπτωση του χωρισμού; Ο χωρισμός είναι γεγονός το όποιο ο καθένας αναλόγως με τα δικά του βιώματα και τον τρόπο που έχει μάθει να αντιλαμβάνεται τα πράγματα γύρω του, προσπαθεί να το κατανοήσει και κατ' επέκταση να το αποδεχθεί. Μέχρι βέβαια να φτάσει στο σημείο της αποδοχής έχει φτιάξει στο μυαλό του τα εξής σενάρια:

  • Μπορούμε να τα διορθώσουμε όλα. Είναι το πιο μεγάλο ψέμα, καθώς αν σπάσει το γυαλί δεν ξανακολλάει. Μπορεί να το ψευτοκολλήσει κανείς αλλά πάντα θα φαίνεται το σπάσιμο, θυμίζοντας πώς κάτι έχει αλλάξει.
  • Τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα όσο θέλουμε να τα δούμε. Εξαρτάται, αν ο ένας θέλει να ζει στην Ανατολή και η άλλη στη Δύση τότε τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα, είναι σκέτο χάλια. Μια σχέση για να λειτουργεί σωστά θέλει σεβασμό στις ανάγκες και τα θέλω. Δεν θέλει υποχωρήσεις και συμβιβασμούς που κρύβουν από κάτω συναισθήματα δυσαρέσκειας και θυμού.
  • Όλες οι σχέσεις δουλεύουν. Οι επαγγελματικές ίσως. Οι ερωτικές σχέσεις κρύβουν μέσα μια μαγεία και έναν αυθορμητισμό. Αυτά τα δύο στοιχεία δεν γίνονται να δουλευτούν. Δεν μπορεί κάποιος να προσπαθεί να είναι ερωτευμένος.
  • Να περιμένουμε μετά τις γιορτές. Πάντα θα υπάρχει ένας λόγος για να το αναβάλλετε. Γενέθλια, επέτειος κτλ. Από τη στιγμή που έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με το να δίνετε παράταση δεν κερδίζετε κάτι, αντιθέτως χάνεται.
  • Φοβάμαι να μείνω μόνη μου. Ναι δεν είναι το πιο ευχάριστο πράγμα η μοναξιά αλλά είναι χειρότερο να νιώθετε μόνη σε μια σχέση. Κάθε αρχή και δύσκολη λένε και έχουν δίκαιο. Μην μένετε σε μια προβληματική κατάσταση επειδή έχετε ανασφάλειες και φόβους. Η ζωή περνά και δεν θα καταλάβετε το πότε θα έρθει εκείνη η μέρα που θα μετανιώνετε για το τώρα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.