WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Δώστε προσοχή στη Χριστουγεννιάτικη "υπερβολή"


12 Δεκεμβρίου 2013

Τα 7 βασικά λάθη που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη μεταμόρφωσή σας σε Χριστουγεννιάτικο Δέντρο.

Από την Ινώ Κοέν. 

Πολυέλαιος ή Η Άρτα και τα Γιάννενα = Τεράστιο κολιέ, σκουλαρίκια που φτάνουν μέχρι τους ώμους, βραχιόλι Κλεοπάτρα, δαχτυλίδια Αλέξις (Carrington από τη Δυναστεία των 80s). Ακολουθήστε τον απαράβατο κανόνα της Coco Chanel: Πριν βγείτε, κοιταχτείτε στον καθρέφτη και σκεφτείτε τι μπορείτε να αφαιρέσετε από τα αξεσουάρ σας. Ή ένα μεγάλο κολιέ με μικρά ή καθόλου σκουλαρίκια, ή το αντίθετο, εντυπωσιακά σκουλαρίκια με ένα εξίσου εντυπωσιακό ντεκολτέ, χωρίς όμως το λαμπρό κολιέ. Σκέτο.

Το τραγικό λάθος που κάνουμε στην Ελλάδα, να μπερδεύουμε το καλό και το κομψό με το κλασσικό … Bouzouki Look. Συγκεκριμένα, πάνκοντο μαύρο φόρεμα (δεν μιλάω για το μικρό κομψό μαύρο), διχτυωτό καλσόν χορεύτριας σε καμπαρέ, θανάσιμα τακούνια τύπου pole dancing ή Victoria Beckam (το ίδιο είναι), συν όλα τα παραπάνω κοσμήματα, με παγιέτες και μικροσκοπικό ολόχρυσο τσαντάκι (minimal).

50 Αποχρώσεις του Γκρι και όχι μόνο: Μακιγιάζ με μάτια κατάμαυρα (smokie ή μόλις έφαγα μπουνιά) και κατακόκκινα χείλη και ρουζ τετραγωνισμένο στα μήλα και τερακότα maσke up να δέσει το γλυκό. Ε, όχι κυρία μου. Τα smokie eyes είναι σαν τα μεταξωτά βρακιά. Θέλουν επιδεξιότητα και προσοχή να μην αγγίξετε καταλάθος το πρόσωπό σας και γίνετε σαν την Καρέζη στο Οι Γενναίοι Πεθαίνουν Δυο Φορές. Επίσης διαλέξτε: Ή έντονα μάτια ή έντονα χείλη. Αν σας πάει το κόκκινο κραγιόν (που με ένα μαύρο φόρεμα είναι σούπερ), βάλτε οπωσδήποτε περίγραμμα με μολύβι γιατί διαφορετικά κάποια στιγμή θα θυμίζετε Κόρη του Δράκουλα. Και η τερακότα είναι για το καλοκαίρι. Τέλος.

Πήγατε για Μαλλί... Ναι στο κομμωτήριο. Ναι στο πιστολάκι. Ναι στις ανταύγειες. Όχι όμως σαν να βγάζετε δελτίο τύπου «Τώρα Μόλις Βγήκα από το Κομμωτήριο για τις Γιορτές»! Μαλλί φουσκωμένο με κρεπάρισμα, κόκκαλο από τη λακ, κότσος στα ύψη που μέσα χτίζουνε τα πουλάκια της φωλιές τους και ανταύγειες ξανθιάς σουηδέζας σε μεσογειακό πρόσωπο.

Ο Άγιος Βασίλης έρχεται. Εσείς πάλι αφήστε τον ήσυχο. Μην τον αντιγράψετε συνειδητά ή υποσυνείδητα. Αν φορέσετε σκούφο Αη-Βασίλη, έστω και για πλάκα, θα σας πάρω το scalp σαν τους Απάτσι. Επίσης αποφύγετε τα κερατάκια ταράνδου (ω ναι, κυκλοφορούν σε στέκα για τα μαλλιά) μην πηγαίνετε γυρεύοντας.

Τι εννοώ με το «μην αντιγράψετε το στιλ Αη-Βασίλης υποσυνείδητα»: κατακόκκινα νύχια που στάζουν αίμα (βάλτε το υπέροχο rouge-noir της Chanel), κατακόκκινο αστραφτερό φουστάνι ‘look at me’, άσπρο παλτό ψεύτικη γούνα και ασορτί κόκκινο βρακί για την Πρωτοχρονιά. Κομψότητα μέσα-έξω.

Τα βγάζω όλα στη φόρα. Αβυσαλέο ντεκολτέ, σκίσιμο στο μπούτι (δεξιά και αριστερά), ανύπαρκτο μίνι. Σίγουρα θα σας κοιτάνε σαν ψητό κοτόπουλο στη σούβλα, ή παγώνι στο ζωολογικό κήπο, για το ‘δια ταύτα’ όμως μην είστε και τόσο σίγουρη. Οι άντρες θέλουν να ανακαλύπτουν το κρυφό, μόνο για ξεπέτες τα θέλουν όλα έτοιμα στο πιάτο. Εσείς λοιπόν επιλέξτε το δυνατό σας σημείο. Ή μπούτι ή στήθος. Ποτέ και τα δύο μαζί. Αλλά ποτέ και τα δύο κρυφά.

Είπαμε σικ, αλλά όχι κι’ έτσι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.