WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα Χριστούγεννα είναι μια αφορμή να ακουστούν περισσότερα «Ευχαριστώ»


25 Δεκεμβρίου 2013

Στον εαυτό μας τα χρωστάμε. 

Δυστυχώς, είμαστε άπληστοι απ’ τη φύση μας ή έτσι έχουμε μάθει να ζούμε. Το άσχημο όμως είναι πως μ΄ αυτόν τον τρόπο δεν ευχαριστιόμαστε τα όλα όσα έχουμε. Η ευγνωμοσύνη είναι μια αρετή που χαίρει ελάχιστης εκτίμησης, αλλά είναι το κλειδί για ψυχική ανάταση, που επιτρέπει να προχωράς στη με μεγάλα βήματα αντί να το κάνεις με βηματάκια δυσπιστίας  ή μεταμέλειας.

Όταν κάποιος νιώθει ευγνωμοσύνη αυτομάτως νιώθει και μια εσωτερική πληρότητα. Μια αισιοδοξία για το μέλλον. Η στάση τους αυτή μοιάζει σαν να ενεργοποιεί το νόμο της έλξης και πολλαπλασιάζουν τα θετικά συμβάντα στη ζωή τους.

Ακριβώς, το ίδιο συμβαίνει και με όσους έχουν επιλέξει το δρόμο της αχαριστίας. Επικεντρώνονται μόνο σε όσα τους λείπουν και δεν εκτιμούν αυτά που έχουν. Με αποτέλεσμα να νιώθουν συνεχώς άγχος και αγωνία. Το χειρότερο όμως είναι το συναισθηματικό κενό που βιώνουν.

Είναι μια ευκαιρία λοιπόν να σκεφτείτε όλα αυτά που έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα. Μικρά ή μεγάλα επιτεύγματα καταγράψτε τα σε μία λίστα. Με τον τρόπο αυτό θα νιώσετε ευγνωμοσύνη αλλά και προσωπική ικανοποίηση. Κάτι που θα σας δώσει δύναμη για να συνεχίσετε να αγωνίζεστε με πιο αισιοδοξία αυτή τη φορά. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.