WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η αγάπη είναι το καλύτερο αφροδιασιακό


5 Ιανουαρίου 2014

Αν η ερωτική σας επιθυμία για κάποιους λόγους δεν είναι στα καλύτερα της, λάβετε υπόψη το εξής: η αγάπη είναι το καλύτερο αφροδισιακό.

 Δεν προλαβαίνουμε». «Δεν έχω διάθεση». «Δεν έχει διάθεση». «Δε με ενδιαφέρει». «Είμαι μάνα τώρα». «Είμαστε κουρασμένοι». «Έχω ξεχάσει πως είναι». «Δεν το ευχαριστιέμαι». «Με την εξωσωματική χάθηκε η επιθυμία». «Μα είμαστε μαζί τόσα χρόνια». Και όμως υπάρχουν πρακτικές και αποτελεσματικές λύσεις να ξαναζήσουμε τον …έρωτα!

Το διαβάσαμε στο 4moms.gr. 

Αν το φιλικό σας ζευγάρι, που όπως και εσείς έχει κάποιο πρόβλημα υπογονιμότητας και χρειάζεται θεραπεία, έχασε κάθε επιθυμία για σεξ, αυτό δε σημαίνει πως θα συμβεί και σε σας.

Αν η κολλητή σας ξέχασε τι σημαίνει έρωτας επειδή θεωρεί πως έχει προτεραιότητα ο θηλασμός (όπως καταλαβαίνετε το ένα δεν αναιρεί το άλλο), δε σημαίνει πως θα πρέπει να νοιώθετε ενοχές επειδή ξαφνικά «γουστάρετε» περισσότερο σεξ με τον πατέρα του παιδιού σας. Η ερωτική ζωή είναι αποκλειστικά δική σας. Αν από την άλλη, όντως η ερωτική σας επιθυμία για κάποιους λόγους δεν είναι στα καλύτερα της λάβετε υπόψη το εξής: η αγάπη είναι το καλύτερο αφροδισιακό. Σερβιρισμένο με πόθο μπορεί να ικανοποιήσει και να χορτάσει και τους πιο απαιτητικούς …γευσιγνώστες. Όμως τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Την επόμενη λοιπόν φορά που νιώθετε πως «πεινάτε», έστω και λίγο, κατευθυνθείτε στην κρεβατοκάμαρα και όχι στο ψυγείο.

Γιατί το ένστικτο … «κοιμάται»;

  • Όταν η συναισθηματική σχέση του ζευγαριού είναι «ερείπιο» και το σεξ που είναι επίσης επικοινωνία παίρνει την κατιούσα
  • Η ρουτίνα και το άγχος σε συναισθηματικά δεμένα ζευγάρια παίζει σημαντικό κατασταλτικό ρόλο
  • Υπάρχουν παθήσεις (π.χ κατάθλιψη, ορμονικές διαταραχές) και φάρμακα ή ουσίες (μερικά αντικαταθλιπτικά, αντιυπερτασικά, αντιισταμινικά, αντισυλληπτικά, αλκοόλ) που μπορεί να μειώσουν την επιθυμία για έρωτα αλλά και την απόλαυση, οπότε ένας βασικός έλεγχος υγείας είναι απαραίτητος.
  • Αν δεν τίθεται ιατρικό θέμα, και δεν είναι απλά μία φάση ( πχ πολύ πρόσφατη γέννα, αλλαγή σπιτιού ή δουλειάς κλπ), τότε απαιτείται η βοήθεια ενός ειδικού προκειμένου η κατάσταση από παροδική να μη γίνει μόνιμη.

Τι πρέπει να σκεφτούμε ως οφέλη του σεξ; 

1. Είναι φυσικό αντικαταθλιπτικό (απελευθέρωση ενδορφινών)

2. Είναι 10 φορές ισχυρότερο ηρεμιστικό

3. Εξαφανίζει τους πονοκεφάλους

4. Δρα ως αντισταμινικό

5. Τονώνει και διεγείρει ακόμα και τον τελευταίο μυ του σώματος

6. Απελευθερώνεται μέγιστη ποσότητα οιστρογόνων που κάνουν τη γυναίκες πιο υγιείς και όμορφες

7. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση

8. Το φιλί προάγει τη στοματική υγεία

9. Το συχνό ποιοτικό σεξ μειώνει τις πιθανότητες να νοσήσουμε από κάποιου είδους δερματίτιδα.

Πώς να κάνω σεξ …τώρα

  • Δημιουργούμε «ευκαιρίες»: Με πρόγραμμα καθορίζουμε το χρόνο και το χώρο που θα κάνουμε έρωτα. Πηγαίνουμε νωρίτερα για ύπνο ή ξυπνάμε μισή ώρα νωρίτερα το πρωί. Αξιοποιούμε τα Σαββατοκύριακα. Επίσης να έχουμε υπόψη ότι η σχέση μας είναι πιο σημαντική από τις όποιες κοινωνικές εκδηλώσεις που μας καλούν ή από τους «κολλητούς» που γκρινιάζουν για να «κανονίσετε». Και αν έχουμε γεννήσει να μην ξεχνάμε ότι η σεξουαλικότητα μιας γυναίκας πρέπει να ενισχύεται από τη μητρότητα όχι να ακυρώνεται. Επίσης μια σεξουαλικά ικανοποιημένη μανούλα έχει πολύ περισσότερο ενέργεια και διάθεση να ανταπεξέλθει στις δύσκολες απαιτήσεις της καθημερινότητας.
  • Ανακαλύπτουμε ξανά τον τρόπο: Μπορεί στην αρχή όλα να γινόντουσαν εύκολα. χωρίς σκέψη, τώρα μοιάζει να χρειάζεται κάτι παραπάνω(πολύ ή λίγο). Ας πούμε «οδηγίες χρήσης». Αυτό συμβαίνει κυρίως στα ζευγάρια που έχουν πολύ καιρό να έρθουν σε σεξουαλική επαφή. Το αποτέλεσμα είναι να ντρεπόμαστε και να αισθανόμαστε κάπως αμήχανα λόγω έλλειψης (πια) οικειότητας. Όμως πρέπει να ανακαλύψουμε ξανά τον τρόπο. Ακόμα και αν χρειαστεί βοήθεια από κάποιο ψυχολόγο ειδικό σε θέματα σχέσεων.
  • Προσδιορίζουμε το κίνητρο: Εδώ τα πράγματα είναι μάλλον πιο εύκολα. Οργασμός; Σωματική και ψυχική ευφορία; Στόχος και κίνητρο μαζί. Δυστυχώς ή ευτυχώς για εμάς τις γυναίκες τα πράγματα είναι αρκετά πιο σύνθετα σε σχέση με τους συντρόφους μας. Είναι διάφοροι οι λόγοι που πολλές γυναίκες δεν απολαμβάνουν και απέχουν από το σεξ γιατί δεν έρχονται σε οργασμό. Το κάνουν για την οικειότητα, για την αποδοχή, για την αγάπη, γιατί έτσι πρέπει… Όσο όμως ο στόχος δεν επιτυγχάνεται, όσο το σεξ δεν οδηγεί σε οργασμό (δηλαδή όσο η πράξη φαίνεται να μην έχει πια λόγο ύπαρξης), παύει σιγά σιγά να αποτελεί μέρος της ατζέντας.
  • Αν αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που δεν κάνουμε πια σεξ, δηλαδή η απουσία οργασμού είναι καιρός να ζητήσουμε τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Και δεν εννοώ πως πάντοτε είναι αναμενόμενο να υπάρχει οργασμός. Όμως, αν τελικά αυτό φαίνεται να είναι το σύνηθες και όχι η εξαίρεση, τότε μην αφήνουμε άλλο το χρόνο να περνάει. Μιλάμε με το σύντροφο μας ανοιχτά, και ζητάμε από κοινού τη συμβουλή και καθοδήγηση ειδικού. Συχνά η λύση είναι πολύ πιο εύκολη από ότι φανταζόμαστε. Και το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.