WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Δικαιώνοντας τους εσωστρεφείς ανθρώπους


6 Ιανουαρίου 2014

ESWSTREFIA.png

Είναι αλήθεια πως την προσοχή και τη συμπάθεια θα τις κερδίσει ένας εξωστρεφής άνθρωπος. Ο έξω καρδιά όπως συνηθίζουμε να λέμε. Εκείνος που θα μας κάνει να γελάσουμε, να θα μας μιλήσει χωρίς δεύτερη σκέψη και θα μας κάνει να νιώθουμε σαν να το ξέρουμε χρόνια. Όλοι θέλουν να έχουν κοντά τους ανθρώπους κοινωνικούς και γεμάτους ζωή.

Ωστόσο, ελάχιστες φορές γίνεται λόγος για τις αρετές των εσωστρεφών ατόμων. Στο βιβλίο του "The Gift of Shyness: Embrace Your Shy Side and Find your Soul Mate ο ψυχίατρος Αλεξάντερ Άβιλα αναγνωρίζει επτά πολύ χαρακτηριστικές αρετές των ντροπαλών:

  • Ευαισθησία: Οι ντροπαλοί έχουν την ικανότητα να αντιδρούν σε βαθύ συγκινησιακό επίπεδο. Κατανοούν και νοιάζονται για τα συναισθήματα των άλλων, κάτι που πολύ εκτιμάται και στο προσωπικό περιβάλλον (π.χ. ένα ρομαντικό ραντεβού) και στο εργασιακό (ένα σημαντικό meeting)
  • Πίστη: Χάρη στον συντηρητικό τους χαρακτήρα, είναι λιγότερο επιρρεπείς στις απιστίες και γι΄αυτό προτιμούν μακροχρόνιους δεσμούς. Πιστοί στο στενό κύκλο των φίλων και μοναχικοί στις δύσκολες στιγμές.
  • Προσοχή: Ο ευαίσθητος ακροατής διαθέτει υπομονή και αφήνει τον άλλο να εκφραστεί, κατανοώντας τα προσωπικά του κίνητρα.
  • Στοχαστικότητα: Τα άτομα αυτά είναι πιο βαθυστόχαστα όταν αναλύουν συμπεριφορές και καταστάσεις, οπότε καταλήγουν και πιο ενδιαφέροντα από εκείνα που εκφράζουν με ευκολία μια επιφανειακή άποψη για τα πράγματα.
  • Μετριοφροσύνη: Ο ντροπαλός κάνει τη δουλειά του χωρίς να κυνηγάει μετάλλια αλλά με υψηλό βαθμό απαιτήσεων. Κατά τον ίδιο τρόπο στην φιλία ή στη σχέση μπορεί να αρνηθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο και να κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό του άλλου.
  • Μυστήριο: Είναι ένα χαρακτηριστικό που χαίρει μεγάλης κοινωνικής εκτίμησης. Τα πιο κλειστά άτομα κινούν την περιέργεια των άλλων.
  • Ηπιότητα: Χάρη στην ευαίσθητη φύση τους, είναι ανίκανα για επιθετικές ή βίαιες πράξεις. Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθούν να επιβάλλουν τη γνώμη τους, ούτε φέρνουν τους άλλους σε δύσκολη θέση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.