WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

10 γυναικεία μαθήματα απ΄το Sex and the City


10 Μαρτίου 2014

MCDSEAN_EC167_H.jpg

Είναι απ΄τις πιο αγαπημένες σειρές πολλών γυναικών και η αφορμή για "φιλοσοφικές" συζητήσεις μέσα στην νύχτα. 

4 γυναίκες, στη Νέα Υόρκη, δρουν, ερωτεύονται, μπερδεύονται, προβληματίζονται, πληγώνονται, ωριμάζουν. Η Carrie, η Miranda, η Charlotte και η Samantha μας κράτησαν συντροφιά και μας επέτρεψαν να ταυτιστούμε μαζί τους. Η κάθε μία μέσα απ΄τις δικές της περιπέτειες είχε πάντα κάτι να μας πει. Πάνω απ΄όλα όμως αυτό που κρατάμε είναι η αξία της φιλίας. Της γυναικείας φιλίας είτε αυτό συνεπάγεται να φύγεις απ΄το σπίτι αργά το βράδυ για να πας στη φίλη σου να της κρατήσεις συντροφιά, είτε να ξενυχτήσεις μαζί της επειδή ένας ακόμα "κύριος" την πλήγωσε, είτε να μείνεις κοντά της στα πολύ δύσκολα.

Εμείς όμως είπαμε να μην επικεντρωθούμε αυτή τη φορά στη φιλία αλλά να το δούμε λίγο πιο διευρυμένα. Επιλέξαμε λοιπόν 10 βασικά μαθήματα που μας δίδαξε η σειρά αυτή. 

  1. Είναι δύσκολο να βλέπεις την καλύτερη σου φίλη να υποφέρει απ΄τον έρωτα της ζωής της. Να χάνει το καιρό της σε μία σχέση που δείχνει αδιέξοδη. Εσύ πρέπει να φωνάζεις πως δεν είναι σωστό όσο πιο δυνατά μπορείς ελπίζοντας να σ΄ακούσει, όμως την ίδια στιγμή της κρατάς το χέρι και την παρηγορείς επειδή επιμένει να κάνει συνεχώς πισωγυρίσματα. Είναι αντιφατικός ο ρόλος αυτός αλλά δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Απ΄την μία προειδοποιείς, απ΄την άλλη παρηγορείς. Δεν μπορείς να την εμποδίσεις να το ζήσει. Η αναφορά όπως θα καταλάβετε γίνεται για τα πισωγυρίσματα της Carrie στον Big. 
  2. Είναι βασικό να σέβεσαι τη διαφορετικότητα των άλλων. Μπορεί η φίλη σου να έχει διαφορετική γνώμη για το αν είναι σωστό ή όχι να αφήσει τη δουλειά της ή τη προσωπική της ζωή για χάρη της οικογένείας της. Αυτό δεν την κάνει λιγότερο ή περισσότερο φεμινίστρια, ούτε δείχνει πως σέβεται λιγότερο ή περισσότερο τον εαυτό της. Η Miranda  δεν μπορούσε να καταλάβει την Charlotte η οποία παράτησε τη δουλειά της μετά τον γάμο. Όμως, δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Eίναι η επιλογή της και οφείλει να τη σεβαστεί. Ο διαφορετικός τρόπος που αντιλαμβάνονται τη πραγματικότητα δεν στέκεται εμπόδιο στην φιλία τους.
  3. Οι φίλοι είναι πάντα εκεί. Μπορεί μέσα στην καθημερινότητα και το φορτωμένο πρόγραμμα να χανόμαστε λίγο αλλά στα δύσκολα είμαστε πάντα εκεί. Και στις χαρές, αλλά και στα μεγάλα ζόρια όπου είναι αλλιώς τότε τα πράγματα.
  4. Μια γυναίκα νιώθει σέξι μέσα στο skinny jeans της και σ΄ένα απλό tshirt. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο.
  5. Ποτέ δεν θα είσαι απόλυτα ευχαριστημένη με κάτι. Πάντα σου λείπει. Δεν ξεχνάμε την ατάκα της Carrie "Στην Νέα Υόρκη πάντα ψάχνεις για κάτι. Είτε για γκόμενο, είτε για δουλειά, είτε για διαμέρισμα".
  6. Οι άνθρωποι δεν συγχωρούν εύκολα και ας ισχυρίζονται το αντίθετο. Αυτό γίνεται αντιληπτό και τελικά οδηγεί σε αδιέξοδο. Θυμάστε το συγκινητικό διάλογο μεταξύ της Carrie και του Aidan; Που τον είχε απατήσει και την είχε συγχωρέσει υποθετικά;
  7. Αν βρεις τον άνθρωπο της ζωής σου τότε καλά θα κάνεις να μην τον χάσεις. Μην ψάχνεις τις ατέλειες. Η ευτυχία είναι αυτό που μετράει. Πάρτε παράδειγμα την Charlotte και το Harry.
  8. Όταν ερωτευτείς και αγαπήσεις κάποιον πολύ και χωρίσεις τότε θες χρόνο για να επουλώσεις τις πληγές.
  9. Το σεξ με κάποιον που είσαι ερωτευμένη είναι τέλειο. Το σεξ με κάποιον άγνωστο είναι και πάλι τέλειο. Όποτε είναι καθαρά προσωπική υπόθεση το πως θα το προσεγγίσεις. Το μάθημα αυτό φυσικά το πήραμε απ΄τη Samantha. Δεν χρειάζεται να απολογείστε για την ερωτική σας ζωή. Είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και δεν θα πρέπει να υπακούει σε νόρμες.
  10. Και ενώ η δουλειά της Carrie ήταν να καταλάβει και να αναλύσει τις συμπεριφορές και τα συναισθήματα των ανθρώπων, κατέληξε πως το να αποδεχθείς τα πράγματα όπως είναι καμία φορά σε γλιτώνει απ΄τον πονοκέφαλο. Γιατί είναι απλό κάποιοι άνθρωποι αλλάζουν και κάποιοι άλλοι όχι.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.