WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Σεξ μετά από πολλά χρόνια σχέσης


3 Απριλίου 2014

Αναπολείτε ποτέ τις πρώτες ημέρες της σχέσης σας; Τότε που κάνατε σεξ όλη την ώρα, σε όποιο μέρος θέλατε, όποτε θέλατε. Όταν ο έρωτας και το πάθος ήταν στο ζενίθ του. Τώρα, όμως τα πράγματα δεν είναι το ίδιο. Τι έχει αλλάξει; Πολύ εύκολα και με βεβαιότητα θα σας πούμε πώς κάτι έχει μπει ανάμεσα σας. Και δεν είναι κάτι άλλο παρά ο χρόνος.

Ο χρόνος είναι αυτός που λειτουργεί διαβρωτικά στη σχέση σας. Η καθημερινότητα, οι υποχρεώσεις, η ένταση της ημέρας αρκούν για να σας κάνουν να έχετε πλέον το κρεβάτι σας μόνο ως καταφύγιο ύπνου και ξεκούρασης.

Κι όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απελπιστικά όσο προσπαθούμε να τα δούμε. Ο χρόνος φέρνει οικειότητα και επίσης όσο πιο πολύ κάνεις κάτι τόσο πιο καλός γίνεσαι σ΄αυτό. Ακόμα, το να υπάρχει ένας σύντροφος στη ζωή σου όπου θα πέσεις το βράδυ μαζί του και θα σε πάρει μια ζεστή αγκαλιά ή ότι απλώς να κοιμάται ο άνθρωπος που αγαπάς δίπλα σου είναι μεγάλη υπόθεση. Κανείς δεν μπορεί να ζήσει μόνος του.

Παρόλα αυτά όλοι θέλουμε να έχουμε μια ανανέωση μέσα στη σχέση μας. Να πάρουμε ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα. Για το λόγο αυτό σας έχουμε τις εξής γενικές συμβουλές:

Κάντε σεξ ακόμα κι αν είστε κουρασμένες ή βαριέστε. Όσο το αφήνετε σας αφήνει. Εξάλλου τρώγοντας λένε έρχεται η όρεξη.

Οι άντρες έχουν περισσότερη ανάγκη για επιβεβαίωση. Όποτε είναι σημαντικό να τονώνεται την αυτοπεποίθησή του και να του θυμίζετε εμπράκτως πόσο καλός εραστής είναι.

Δεν υπάρχει λόγος να είστε τέλειες. Αυτό που σκοτώνει το πάθος είναι η μανία μας να διορθώσουμε και να αλλάξουμε τα πάντα γύρω μας. Κάτι τέτοιο είναι φύσει αδύνατον. Δεν υπάρχει τελειότητα αλλά δυνατότητα για συνεχή βελτίωση.

• Μιλήστε. Το φωνάζουμε συνεχώς. Η επικοινωνία είναι πολύ βασική. Κουβεντιάστε για τα συναισθήματά σας. Επίσης, δεν είναι ανάγκη να κάθεστε στο σπίτι συνέχεια. Βγείτε έξω ένα ραντεβού και ξανά φλερτάρετε ο ένας τον άλλον. Κουβεντιάστε κανένα βράδυ στο καναπέ πίνοντας ένα ποτήρι κρασί.

Προστατεύστε την προσωπική σας ζωή από παιδιά, συγγενείς, γατιά, σκυλιά κτλ. Ναι είστε γονείς πλέον αλλά είστε και σύντροφοι και εραστές. Και επειδή το σπίτι είναι συναισθηματικά φορτισμένο καλό θα ήταν να βγείτε από αυτό για να θυμηθείτε της ερωμένης. Πηγαίνετε ένα διήμερο κάπου ή ακόμη και σ’ ένα ξενοδοχείο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.