WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

H μόδα των cougars


9 Απριλίου 2014

Τελευταία, όλο και πιο συχνά ακούμε σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας. 

Θα μας πείτε αυτό ίσχυε.  Ναι έχετε δίκιο, απλά όλο και πιο πολύ τελευταία οι γυναίκες είναι αυτές που συνάπτουν σχέσεις με μικρότερους άντρες. Μάλιστα, χαρακτηρίζονται και ως "cougar". Εμείς αν και είμαστε αρκετά open minded σ΄αυτά, δεν σας κρύβουμε πως προβληματιστήκαμε. Για ποιον λόγο οι γυναίκες έχουν στρέψει την προσοχή τους στους νεότερους; Και εντάξει, η αγάπη χρόνια δεν κοιτά αλλά στην πράξη κατά πόσο έχει εφαρμογή τελικά; Τι έχει αλλάξει και μία γυναίκα έλκεται πλέον από ένα αμούστακο αγόρι και όχι από έναν δυναμικό και επιτυχημένο άντρα; Γιατί αναζητά το παιχνίδι και όχι την ασφάλεια; Ερωτήματα που θα μπορούσε να μας αναλύει με τις ώρες ένας ανθρωπολόγος, κοινωνιολόγος ή ψυχολόγος.

Εμείς θα κάνουμε μια πιο safe προσέγγιση του θέματος εστιάζοντας την προσοχή μας στις διαφορές ανάμεσα σ΄έναν ώριμο και ένα νεότερο άντρα.

  • Ένας άντρας ξέρει τι θέλει και το διεκδικεί, ενώ ένα αγόρι ούτε ξέρει ακριβώς τι είναι αυτό που έχει ανάγκη ούτε ασχολείται πολύ ώστε να το κατακτήσει.
  •  Ένας άντρας σχεδιάζει το μέλλον και προγραμματίζει τη ζωή του με την προοπτική οικογένειας, ενώ ένα αγόρι ζει για τη στιγμή και τα σχέδια του περιλαμβάνουν μόνο το μπαρ στο οποίο θα διασκεδάσει το Σάββατο. Αναζητά τα πιο in στέκια ώστε να παρτάρει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
  • Ένας άντρας προσελκύεται από γυναίκες έξυπνες, υποστηρικτικές, με ένα σύνολο αξιών, ενώ ένα αγόρι αρκείται σε μια σέξι εξωτερική εμφάνιση.
  • Ένας άντρας έχει το θάρρος να συζητά πράγματα που τον ενοχλούν και που ίσως δεν είναι τόσο ευχάριστα για τον απέναντί του, ενώ ένα αγόρι δεν έχει το θάρρος της γνώμης του, αποφεύγει τις σοβαρές συζητήσεις και προσπαθεί να «κουκουλώσει» αυτό που θέλει πει.
  • Ένας άντρας ξέρει πότε νιώθει έτοιμος να επενδύσει σε μια σχέση, ενώ ένα αγόρι δεν είναι ποτέ σίγουρο και δεν μπορεί να πάρει μια σοβαρή απόφαση για τη ζωή του.
  • Ένας άντρας ξέρει πως να περνάει καλά, αν και συχνά δεν το κάνει λόγω πολλών επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ένα αγόρι αντίστοιχα διασκεδάζει μόνο με τα φιλαράκια του στα μπαρ κάθε Σαββατοκύριακο και ξενυχτάει αδίκως τις καθημερινές.
  • Ένας άντρας προσπαθεί να εξελίξει τον εαυτό του προς το καλύτερο και να γίνει αυτός που πάντα ονειρευόταν, με τις σωστές βέβαια αξίες. Ένα αγόρι δεν προσπαθεί να αλλάξει γιατί απλά δεν ξέρει τι άνθρωπος θέλει να γίνει και τι δρόμο θέλει να χαράξει στη ζωή του.
  • Ένας άντρας εννοεί αυτό που λέει και πραγματοποιεί αυτό που υπόσχεται, ενώ ένα αγόρι δίνει πολλές υποσχέσεις αλλά ελάχιστες πραγματοποιεί.
  • Ένας άντρας φοβάται την απόρριψη αλλά ρισκάρει. Ένα αγόρι φοβάται εξίσου την απόρριψη αλλά βάζει πάνω απ' όλα τον εγωισμό και την περηφάνια του και δεν προσπαθεί για κάτι.
  • Ένα αγόρι «παίζει» παιχνίδια με πιόνι εσένα. Ένας άντρας δε το κάνει ποτέ.
  • Ένα αγόρι έχει στο μυαλό μόνο το σεξ, ενώ ένας άντρας όχι μόνο.

Αυτές οι διαφορές θα μπορούσαν να φανούν αρκετές για μια γυναίκα προκειμένου να αποφασίσει ποιον από τους δύο άντρες θέλει. Όμως, ξέρετε κάτι οι άντρες αυτοί μάλλον τείνουν να εκλείψουν και να υπάρχουν σαν έναν παλιός αστικός μύθος. Σ'αντίθεση οι άντρες σήμερα μοιάζουν να φοβούνται τις ανθρώπινες σχέσεις περισσότερο και από την σκιά τους. Επίσης, οι σύγχρονοι "ώριμοι" άντρες μοιάζουν περισσότερο με τον "Πήτερ Παν" παρά με τον Mr. Big από το "Sex and the City". Απ΄την άλλη τώρα, οι νέοι ενώ φαίνονται πιο ανώριμοι, τουλάχιστον είναι πιο αυθεντικοί. Και αν το μόνο που θέλουν είναι η διασκέδαση και να περνούν ωραία, αυτό δεν τους εμποδίζει να εκφράζουν τα συναισθήματά τους χωρίς φόβο και κόμπλεξ. Ζουν το εδώ και τώρα και στην τελική αυτό είναι που μετράει. Οι γυναίκες τώρα απ΄την άλλη, έχοντας αρκετά να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητα τους, βρίσκουν καταφύγιο σε μία σχέση μ' έναν μικρότερο άντρα. Τις ανανεώνει και τις κάνει να νιώθουν και πάλι παιδιά. Όλο αυτό το φαινόμενο, αν και παίρνει μεγάλη έκταση στο σήμερα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως "γενικός κανόνας". Η κάθε περίπτωση η μοναδική και ο κάθε άνθρωπος αναζητά τα δικά του πράγματα στη ζωή. Έχει διαφορετικά θέλω και ανάγκες που ίδιος βρίσκει τον τρόπο να τις ικανοποιεί. Συνεπώς, σ'εμάς δεν πέφτει λόγος, απλά θα θέλαμε να πούμε μια συμβουλή προς τις γυναίκες. Προσέξτε κατά πόσο επιλέγετε να επενδύσετε συναισθηματικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.