WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 Τρόποι για να αγαπήσετε το σώμα σας και να βγείτε στην παραλία


4 Ιουλίου 2014

Ξέρω ότι ο τίτλος αυτού του άρθρου δεν ακούγεται πολύ ευχάριστος, αλλά διάβαζα ένα βιβλίο του Daring και μου έκανε κάτι εντύπωση. Μιλούσε για «ντροπή» και ότι συχνά μας κρατάει κολλημένους στον εσωτερικό εαυτό μας και μας εμποδίζει να τολμήσουμε πράγματα. Σίγουρα αυτή την εποχή όσες έχετε παραπάνω κιλά, κάνατε τις παρακάτω σκέψεις: « Πήγαινα όλον το χειμώνα για μπάνιο στη θάλασσα, που δεν υπήρχε άνθρωπος, τώρα που θα πλακώσουν όλοι, λέω να κάνω ένα διάλειμμα», «Πως θα φορέσω μαγιό με το σωσίβιο γύρω από τη μέση?» « Οι αδύνατες είναι στη μόδα – σε όλες τις παριζιάνικες επιδείξεις μόδας τα μοντέλα ήταν πολύ λεπτά!». Έτσι, εάν είστε έτοιμες να αγαπήσετε τον εαυτό σας, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές που σίγουρα θα σας βοηθήσουν.

  1. Καταρχήν, σταματήστε να  ντρέπεστε για τον εαυτό σας και απολαύσετε τη ζωή, όπως κάνουν πολλοί άνθρωποι. Αποφασίστε να κάνετε το πρώτο βήμα,  βγείτε στην παραλία, και απλά θα δείτε, ότι ο καθένας έχει μια ατέλεια. Κανένας δεν είναι αψεγάδιαστος με το μπικίνι!  
  2.  Εάν νομίζετε ότι, όταν θα πάτε στη θάλασσα με μερικά κιλά παραπάνω, θα σας  κοροϊδεύουν οι πάντες, αυτό δεν ισχύει. Εάν σταματήσετε να ζείτε σε αυτή την κατάσταση της ντροπής,  θα συνειδητοποιήσετε ότι, τόσο καιρό δεν ήσασταν παρόντες, διότι βάζατε τη ζωή σας σε αναμονή. Πάρτε μια στιγμή κάθε μέρα, κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και πείτε «Σήμερα είμαι τέλεια!" Βρείτε πέντε πράγματα που αγαπάτε πάνω σας, χαρείτε γι αυτά και μη περιμένετε την έγκριση κανενός. Δεν χρειάζεται να δαπανάτε τον πολύτιμο χρόνο σας, με το να ντρέπεστε για το βάρος σας, βγείτε έξω και χαρείτε τη θάλασσα και τον ήλιο.
  3. Σκεφτείτε ότι, είστε μοναδικές! Δεν υπάρχει κανείς σαν εσάς. Κανείς δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι εσύ. Κατ 'αρχάς, ξέρετε τι είναι αυτό το κάτι? Αν δεν το ξέρετε, είναι καιρός να βρείτε αυτό που πραγματικά σας κάνει να διαφέρετε από τους άλλους. Μην ξεχνάτε ότι η ομορφιά ξεκινά και τελειώνει πρώτα από σας. Όταν βλέπετε τον εαυτό σας όμορφο, τότε και ο κόσμος θα σας βλέπει όμορφους, όσα παραπάνω κιλά και εάν έχετε.
  4. Αξίζετε να είσαστε ευτυχισμένες και να αισθάνεστε  σίγουρες.  Επαναπροσδιορίστε την έννοια ομορφιά και συμπεριλάβετε μέσα σε αυτήν και τον εαυτό σας. Να είστε ευχαριστημένες με αυτό που βλέπετε και να ξέρετε ότι είστε όμορφες.
  5. Εκτιμήστε τη φόρμα σας και μη τη βασανίζετε για να την αλλάξετε. Χρειάζεται να συνειδητοποιήσετε πόσο τυχερές είσαστε που έχετε αυτό το σώμα! Σκεφτείτε όλα τα καταπληκτικά πράγματα που μπορεί να κάνει και νιώστε ευγνωμοσύνη!
  6. Δε χρειάζεται να είσαστε  supermodels για να είσαστε ευτυχισμένες. Ωστόσο, θα πρέπει να προσπαθείτε να έχετε αξιόλογα πρότυπα, γιατί το ξέρετε ή όχι, ο τρόπος που περιποιείστε τον εαυτό σας επηρεάζει τους γύρω σας. Να είσαστε ευγενικές με τον εαυτό σας. Να τον αγαπάτε. Αξίζετε να είστε ευτυχισμένες και να δείχνετε το πώς και σε όλες τις άλλες γυναίκες

Σύντομα, θα δείτε ότι το σώμα σας δεν είναι λάθος. Το σώμα σας δεν είναι άσχημο. Το σώμα σας δεν είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Αντιμετωπίστε το με προσοχή. Αντιμετωπίστε το με αγάπη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.