Πες μου τι τρως να σου πω τι νιώθεις!

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Το φαγητό είναι ένας καθρέφτης για την εσωτερική μας κατάσταση. Όπως ο εξωτερικός κόσμος μπορεί να δείξει τις βαθύτερες σκέψεις και τα συναισθήματά μας, έτσι και τα τρόφιμα λένε πώς αισθανόμαστε. Είμαστε τόσο συνηθισμένοι να ζούμε σε μια διαρκή βιασύνη και να κάνουμε τα πράγματα αυτόματα, και έχουμε χάσει την απόλαυση του φαγητού. Οι τροφές έχουν γίνει παρηγοριά, ένας εύκολος τρόπος για να καταπραΰνουμε τα συναισθήματα μας. Πριν λοιπόν, πάτε για φαγητό με τους συναδέλφους, ρωτήστε τον εαυτό σας. Είμαι πεινασμένος; Πώς νιώθω; Γιατί θέλω αυτό; Το σώμα μου ζητάει φαγητό ή είναι το συναίσθημα που θέλει να φάει;

  • Γλυκά και σοκολάτα

Όταν νιώθετε μοναξιά ή λυπημένοι, το πρώτο πράγμα που συνήθως αναζητάτε είναι η σοκολάτα. Η σοκολάτα σας δίνει έναν λόγο να χαμογελάσετε, να πιστέψετε ότι η ζωή είναι όμορφη. Αλλά λειτουργεί σε μακροπρόθεσμη βάση; Δοκιμάστε και θα βρείτε και άλλους τρόπους, για νιώσετε αυτά τα συναισθήματα και να αυξήσετε τις ενδορφίνες σας, όπως μέσω της άσκησης ή κουβεντιάζοντας με έναν φίλο. Στη συνέχεια, μπορείτε να απολαύσετε και να δοκιμάσετε κάθε μπουκιά σοκολάτας, για αυτό που πραγματικά είναι.

  • Ζεστά και πικάντικα τρόφιμα

Όντας σε μια βιασύνη με τα καθημερινά καθήκοντα και τις αρμοδιότητες, μπορείτε να χάσετε τη χαρά της ζωής. Τα πικάντικα τρόφιμα ξυπνάνε τις αισθήσεις και σας βοηθάνε να δείτε τα διαφορετικά χρώματα της ζωής. Μάθετε να βλέπετε τις αποχρώσεις της ζωής και να αισθάνεστε ευτυχία σε οποιαδήποτε καθημερινή κατάσταση, χωρίς να θέλετε δεκανίκι τις τροφές.

  • Κρέας και Fast Food

Όταν νιώθετε άγχος και έχετε πολύ δουλειά, τότε αναζητάτε λιπαρά φαγητά, όπως κρέας ή Fast Food. Δεν χρειάζεται να γεμίζετε το στομάχι σας με οτιδήποτε ανθυγιεινό, για να χαλαρώσετε. Προσπαθήστε και βρείτε άλλες μεθόδους χαλάρωσης, για να ηρεμήσει το μυαλό σας.

Δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος τροφές, αλλά σημασία έχει πόσο συχνά θα τις φας. Πιστεύετε πραγματικά ότι, όταν τρώτε το απολαμβάνετε και νιώθετε ευγνωμοσύνη, ή προσπαθείτε να κρύψετε κάποια συναισθήματα; Προσπαθήστε να μην ταΐζετε με τροφές τα αρνητικά συναισθήματα. Το φαγητό είναι ένα από τα ισχυρότερα πράγματα που επηρεάζουν τη ζωή σας. Είστε αυτό που τρώτε. Αν δεν έχετε κάποιους στόχους ή όνειρά, τότε σας τρώνε τα πάντα και τίποτα. Άρα, ψάξτε να εκπληρώσετε αυτό που πραγματικά θέλετε και στη συνέχεια, το φαγητό μπορεί να είναι ένα μικρό κομμάτι, που θα ενισχύσει την ημέρα σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.