WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Tips για να φτιάξετε τη διάθεσή σας


27 Ιουλίου 2014

Μήπως έχετε τις μαύρες σας; Μήπως οι διακοπές αργούν και τα αποθέματά σας εξαντλούνται; Εμείς σας έχουμε τη λύση για να σας φτιάξουμε το κέφι.

Ξεκινήστε να κάνετε πράγματα που αγαπάτε. Για να απαλλαγείτε από την κακή σας διάθεση κάντε το ακριβώς αντίθετο απ’ ό,τι προστάζει. Αντί να χαζεύετε τηλεόραση, ακούστε μουσική. Μην κάθεστε στο σπίτι, βγείτε μία βόλτα στην πόλη. Πηγαίνετε στην παραλία. Διαβάστε ένα βιβλίο, βρείτε να κάνετε κάποια χειροτεχνία.

Κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα στη ζωή σας. Δείτε που έχετε κάνει λάθος και προσπαθήστε να επανορθώσετε. Σκεφτείτε αν οι επιλογές που έχετε κάνει μέχρι τώρα είναι αυτές που σας ευχαριστούν ή όχι. 

Ψάξτε βαθιά μέσα σας για την πηγή «του κακού», για το πρόβλημα που σας δημιουργεί αυτά τα αρνητικά συναισθήματα. Μερικές φορές τα προβλήματά είναι πολύ πιο περίπλοκα ή βαθιά απ’ ότι νομίζουμε. Συχνά μάλιστα, υπάρχουν δυσάρεστες εξωτερικές καταστάσεις που τις ρίζες τους σε βαθύτερα και πιο προσωπικά αίτια.

Αντικαταστήστε τις θετικές με τις αρνητικές σκέψεις. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, όπως το να δείτε μια κωμωδία ή να μιλήσετε με μία φίλη που ξέρει να σας φτιάχνει τη διάθεση κάνοντας σας να γελάτε.

Αλλάξτε το σπίτι σας. Αυτό δεν σημαίνει να κάνετε μία δαπανηρή ανακαίνιση ή να αγοράσετε καινούρια έπιπλα. Μπορείτε να αλλάξετε τη διαρρύθμιση του σπιτιού ή να φτιάξετε τους χώρους σας διαφορετικά αξιοποιώντας τα ήδη υπάρχοντα έπιπλα.

ΑθληθείτεΑυξάνοντας τους καρδιακούς παλμούς σας, ταυτόχρονα θα αυξηθεί και η ενέργειά σας, βάζοντας ένα τέλος στην ατονία που νιώθετε. Επίσης κατά τη διάρκεια της γυμναστικής επικεντρωθείτε στη στιγμή, τις ανάσες και το στόχο που έχετε βάλει. Με τον τρόπο αυτό "δραπετεύετε" απ΄τις σκέψεις και τα προβλήματα που σας ενοχλούν.

Tέλος, ένα τρόπος που θα σας φτιάξει σίγουρα τη διάθεση είναι να βοηθήσετε άλλους ανθρώπους. Μπορείτε να προσφέρετε εθελοντικά τη βοήθεια σας σε όποιους έχετε πραγματικά ανάγκη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.