WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς θα διακρίνετε ένα "λαμπρό μυαλό";


30 Σεπτεμβρίου 2014

Έλεγαν στο πρώτο μέρος της τριλογίας «Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών» ότι ακόμα και το πιο ασήμαντο πρόσωπο μπορεί να αλλάξει τον ρουν του μέλλοντος. Τόσο οι ιδιοφυΐες όσο και οι πιο απλοί άνθρωποι μπορούν να κάνουν μεγάλα πράγματα, όμως αυτό δεν τους χαρίζει υπέροχη έναντι των άλλων.

Ο συγγραφέας και ομιλητής Άλεξ Ροβίρα μάς θυμίζει ότι «Στην ετυμολογία της λέξης, η λέξη humildad (ταπεινότητα) αναφέρεται στο ουσιώδες, στη γη. Γιατί η λέξη humildad προέρχεται από τη λατινική humilis και αυτή με τη σειρά της από τη humus: αυτό που η φύση απορρίπτει και το οποίο ταυτόχρονα την εμπλουτίζει, την κάνει γόνιμη και τη βοηθάει να αναπτυχθεί. 

Η ταπεινότητα μας επιτρέπει να μετράμε τα βήματά μας στον δρόμο για να μην σκοντάψουμε πάνω στους άλλους, μας προσφέρει τη γνώμη αυτών που πρέπει να καλλιεργήσουμε ώστε η ζωή μας να μας αποδώσει καρπούς. Γι΄αυτό, σύμφωνα με τον Άλεξ Ροβίρα, «η ειλικρινής εκδήλωση ταπεινότητας δεν είναι σημάδι αφέλειας ή αδυναμίας αλλά το εντελώς αντίθετο, είναι σημάδι λαμπρού μυαλού και εσωτερικής δύναμης».

Στο τέλος του μυθιστορήματός του Σιντάρτα ο Έσσε μας μιλάει για την αγάπη που νιώθει ο πρωταγωνιστής για μία πέτρα γιατί βλέπει σ΄αυτή όλα όσα είναι: δεν είναι απλώς μια πέτρα, αλλά μέρος του όλου, και αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να θεωρείται κατώτερη του ανθρώπου. Χωρίς το πιο μικρό, ούτε το μεγάλο θα μπορούσε να υπάρξει.

Κάπως, έτσι θα πρέπει να αναλογιστούμε για τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας. Στην πραγματικότητα όλοι αποζητούμε τα ίδια πράγματα και όλοι έχουμε τις ίδιες ανάγκες.

Ευτυχία, αγάπη, αποδοχή, εμπιστοσύνη, φιλία, επικοινωνία... Απλά καθημερινά πράγματα που όλοι αποζητούν. Μπορεί να καλύπτονται από τα υλικά αγαθά ή τις πλαστές ανάγκες όμως αυτά στο τέλος είναι που όλοι αναζητούν.

Για το λόγο αυτό αναγνωρίστε το καλό που υπάρχει γύρω σας αλλά και το καλό που υπάρχει στον κάθε άνθρωπο που συναντάτε στη ζωή σας. Η ταπεινότητα δεν σημαίνει πως δεν πιστεύετε στον εαυτό σας αντιθέτως σημαίνει πως ξέρετε πολύ καλά ποιος είστε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.