WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πόση ευτυχία προσφέρει ένα κατοικίδιο;


18 Μαΐου 2015

Κρατώντας τα κατοικίδια ζώα στο σπίτι έχει πολλά οφέλη και αν είστε ανάμεσα σε εκείνους που πάντα ήθελαν ένα ζωάκι, ίσως ήρθε η στιγμή να πάρετε. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα κατοικίδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τη διάθεση σας και την ιδιοσυγκρασία σας. Έρευνες έχουν δείξει, ότι οι άνθρωποι που υποφέρουν από διάφορες ασθένειες έχουν λιγότερες πιθανότητες κατάθλιψης, αν έχουν έναν σκύλο ή μια γάτα στο σπίτι, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έχουν τίποτα.

Καταρχήν όσοι έχετε σκύλο σίγουρα τον βγάζετε αρκετές φορές την ημέρα για βόλτα. Αυτή η συνήθεια σας φτιάχνει τη διάθεση, ιδίως τις πρωινές ώρες, όπου μπορείτε να πάρετε μια επιπλέον δόση της βιταμίνης D. Αυτή η βιταμίνη βοηθάει στην βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας, μειώνοντας τον κίνδυνο για κατάθλιψη, παχυσαρκία και καρδιακές προσβολές. Καθώς θα βγάζετε τον σκύλο σας έξω δοκιμάστε να πάτε κοντά στη φύση, να ακούσετε το θρόισμα των δέντρων και να νιώσετε τον ήλιο στο πρόσωπο σας. Οι ήχοι και η αίσθηση της φύσης θα σας δημιουργήσουν μια απίστευτη ηρεμία.

Τα ευεργετικά οφέλη δεν σταματάνε εδώ, γιατί τα κατοικίδια μπορούν να μειώσουν τις αλλεργίες και το άσθμα, στα παιδιά. Αυτό και μόνο μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αλλά όσα παιδιά μεγαλώνουν σε σπίτια με τους τετράποδους φίλους, έχουν πράγματι λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αλλεργίες. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μωρά που είχαν εκτεθεί σε σκύλους ή γάτες, είχαν λιγότερο από τις μισές πιθανότητες να αναπτύξουν αλλεργίες και ήταν σε χαμηλότερο κίνδυνο για άσθμα. Οι αλλεργίες μπορεί να σας προκαλέσουν λήθαργο, αϋπνίες με αποτέλεσμα να γίνετε πιο ευάλωτοι σε θέματα ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη.

Μη σταματάτε να χαϊδεύετε τους τετράποδους φίλους σας. Το ρυθμικό χάιδεμα ή ο καλλωπισμός μπορεί να μειώσουν το στρες. Αυτό συμβαίνει γιατί επικεντρώνεστε στην μαλακή γούνα και στις βαθιές αναπνοές του κατοικίδιου σας, με αποτέλεσμα να απελευθερώνεται μια ορμόνη, η οξυτοκίνη. Αυτή η ορμόνη σχετίζεται με  την ανακούφιση του άγχους, συμβάλλοντας στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Γυρνάτε από το σπίτι μέσα στα νεύρα και τις σκέψεις και δεν ξέρετε τι να κάνετε, για να απαλλαγείτε από όλα αυτά που σας απασχολούν. Όσοι έχετε κατοικίδια είστε από τους τυχερούς, διότι η ανιδιοτελής αγάπη και η χαρά που σας δείχνουν με το που μπαίνετε στο σπίτι, παίρνουν όλες τις αρνητικές σκέψεις μακριά. Εκείνη τη στιγμή είστε εσείς και ο αγαπημένος σας τετράποδος φίλος. Και αν θέλετε να μιλήσετε εμπιστευτικά σε κάποιον, γνωρίζετε ότι είναι ο καλύτερος ακροατής. Μπορείτε να του εκμυστηρευτείτε οτιδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα. Μαζί του μπορείτε να θρηνήσετε τον χωρισμό σας και να του πείτε όλη την αλήθεια για το πώς νιώθετε.

Μήπως μετά από όλα αυτά, έφτασε η στιγμή να πάρετε και εσείς ένα κατοικίδιο; Όσοι το έχετε αποφασίσει, πρέπει να βεβαιωθείτε ό,τι είστε έτοιμοι να αναλάβετε αυτή τη μεγάλη ευθύνη και να δώσετε πλήρη αγάπη και φροντίδα στο μικρό σας τετράποδο. Και μην ξεχνάτε, ότι υπάρχουν πολλά αδέσποτα ζώα, που περιμένουν να τα υιοθετήσετε και να τους δώσετε την αγάπη που έχουν στερηθεί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.