WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5+1 φράσεις που δεν λέμε ποτέ σε μια σχέση


27 Μαΐου 2015

Happy-Couple-copy.jpg

Μια σχέση περνάει στάδια και μεταλλάξεις. Η τρυφερότητα, οι προσφωνήσεις και οι δηλώσεις μέρα με τη μέρα μεταβάλλονται, θέτοντας συνεχώς τη σχέση στον κίνδυνο της ρουτίνας, του ξεθωριάσματος και μιας επικοινωνίας που μπορεί να πληγώσει τον σύντροφό μας και να καταφέρει αιματηρά χτυπήματα στο δεσμό και στην ερωτική διάθεση.

Όσο περνάει ο καιρός, δεν διστάζουμε πολλές φορές να φθογγοποιούμε πράγματα που δεν εννοούμε και να λέμε κουβέντες που θα κάνουν το έτερον ήμισυ να πληγωθεί ή να κλυδωνιστεί. Υπάρχουν λοιπόν μερικές φράσεις που δεν πρέπει να ξεστομίζονται ελαφρά τη καρδία.

"Εγώ σου το είχα πει...". Δεν έχει καμία σημασία η δικαίωση σε κάτι που δεν πήγε καλά. Ο σύντροφός μας κάνει το καλύτερο που μπορεί ή πιστεύει και καλό είναι να τον στηρίζουμε ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα με κατανόηση.

"Ηρέμησε σε παρακαλώ". Είναι σαν να προκαλούμε τον απέναντί μας να πράξει ακριβώς το αντίθετο. Καλό είναι όταν ο ένας εκνευρίζεται, ο άλλος να κάνει λίγο πίσω και να τον αφήνει ήσυχο να αποφορτιστεί.

"Είσαι με τα καλά σου;" ή "Δεν πας καλά". Υποτιμητικές ή απαξιωτικές φράσεις που κάνουν τον άλλο να αισθάνεται πως δεν τον εκτιμάμε πια και του υποδεικνύουμε το δωμάτιο της αποξένωσης.

"Αν με αγαπούσες πραγματικά..." ή "Αν με ήθελες...". Οι χειριστικές φράσεις σαν αυτές που ξεκινάνε με μια αρνητική υπόθεση, πιέζουν τον σύντροφό μας και από ένα σημείο και μετά περισσότερο φοβάται την απόρριψη παρά δρα με την καρδιά του.

"Με τον πρώην ή την πρώην μου, κάναμε συνέχεια αυτό...". Το ξέρετε καλά, δεν αφορά καθόλου τον σύντροφό σας το παρελθόν σας με προηγούμενο σύντροφο και είναι σίγουρο πως δεν θα διασκεδάζει την αναφορά του σε κουβέντες με φίλους και παρέες που είναι κι αυτός ή αυτή εκεί.

"Όταν χωρίσουμε" ή "Θέλω να χωρίσουμε". Danger!! Δεν ξεστομίζουμε ποτέ κάτι τέτοιο, εκτός αν το εννοούμε 100%. Η ανασφάλεια και η ταραχή που αισθάνεται ο σύντροφός μας αργά ή γρήγορα θα λειτουργήσει ψυχοφθόρα και θα τον κάνει να απομακρυνθεί, πιστεύοντας ασυνείδητα πως η σχέση θα τελειώσει όπως και να έχει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.