WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 πράγματα που καταλαβαίνουν μόνο όσοι κάνουν δίαιτα


26 Ιουνίου 2015

cf7ecb55fa039d7c186c6d283ed5ff61καθεα.jpg

Ο δρόμος προς τη απώλεια κιλών δεν είναι εύκολος, ενώ διάφορες αρνητικές σκέψεις μπορεί να περάσουν από το μυαλό σας. Επίσης, υπάρχει η πιθανότητα να νιώθετε, και όχι αδίκως, ότι οι περισσότεροι δεν σας καταλαβαίνουν. Όντως, υπάρχουν μερικά πράγματα, που μόνο όσοι προσπαθούν να χάσουν βάρους, μπορούν πραγματικά να κατανοήσουν.

Ο καθρέφτης είναι εχθρός σας. Γνωρίζετε ότι η απώλεια βάρους απαιτεί χρόνο, είστε σε ένα μακρύ ταξίδι και η διαδρομή μπορεί να είναι απογοητευτική κατά καιρούς. Βλέπετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και αντιλαμβάνεστε, ότι η εικόνα δεν αντικατοπτρίζει αυτό που θα επιθυμούσατε. Και τότε αισθάνεστε το αίμα και τον ιδρώτα να ανεβαίνουν στο κεφάλι σας και η απογοήτευση να σας κυριεύει. Όμως, δεν πρέπει να το βάζετε κάτω, γιατί οι αλλαγές θα συμβούν με τον καιρό, αρκεί να μην ξεφύγετε από τον στόχο σας

Ασχολείστε με το φαγητό. Η ειρωνεία μιας δίαιτας είναι, ότι σας κάνει να σκέφτεστε περισσότερο το φαγητό, από ότι πριν. Μπορεί να περάσετε μια ολόκληρη ώρα με το να οργανώσετε τι θα φάτε όλη την ημέρα. Όμως, δεν υπάρχει λόγος να έχετε συνέχεια στο μυαλό σας τις τροφές, δείτε τη δίαιτα σας σαν ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, που έχει σαν σκοπό να σας κάνει καλύτερους τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Το φαγητό καλύπτει κάποια συναισθηματικά κενά. Οι πιθανότητες να έχετε μια συναισθηματική σχέση με το φαγητό σας είναι πολύ μεγάλες. Για παράδειγμα μπορεί όταν καταναλώνετε μια τροφή να ηρεμείτε και να ξεχνάτε τα προβλήματα σας. Όμως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι αυτή η τακτική σας προσφέρει μια προσωρινή λύση. Το φαγητό δεν μπορεί να αναπληρώσει τα κενά που νιώθετε, ούτε να απομακρύνει τα προβλήματα.

Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσετε τη πείνα. Τρώτε μικρότερες μερίδες από ό, τι έχετε συνηθίσει και κατά πάσα πιθανότητα θα νιώσετε πεινασμένοι. Αυτό είναι μια σκληρή δοκιμασία που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Οι αδύνατοι άνθρωποι δεν κατανοούν πάντα το περίεργο συναίσθημα της πείνας. Βέβαια αν πιάνετε τον εαυτό σας να πεινάει αρκετά μέσα στην ημέρα, καλό είναι να απευθυνθείτε στον διαιτολόγο σας, ώστε να σας δώσει τις κατάλληλες λύσεις.

Μισείτε τους αδύνατους ανθρώπους. Όταν βλέπετε ανθρώπους που τρώνε ότι θέλουν και δεν παίρνουν κιλά, τότε είναι εύκολο να δυσανασχετήσετε, που εσείς δεν έχετε αυτή τη πολυτέλεια. Αντί να ξοδεύετε τον χρόνο σας για να φθονείτε τους άλλους, υπενθυμίσετε στον εαυτό σας, ότι παίρνοντας τη κατάσταση στα χέρια σας, μπορείτε να αποκτήσετε το σώμα που επιθυμείτε.

Νιώθετε ότι όλοι σας κρίνουν. Είναι πολύ περίεργο το συναίσθημα όταν πιάσετε κάποιον να σας κοιτά επίμονα, με το που μαθαίνει ότι είστε σε δίαιτα. Όμως, όσο δύσκολο και αν είναι στη πράξη, μη το βάζετε κάτω και να θυμάστε πόσο πολύ δουλεύετε για να χάσετε βάρος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.