WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Βρείτε ξανά τη χαμένη σας δημιουργικότητα


31 Ιουλίου 2015

large-421καθεα.jpg

Θεωρείτε τον εαυτό σας ένα δημιουργικό πρόσωπο; Πιστεύω ότι κάθε άτομο είναι δημιουργικό, αρκεί να το θελήσει. Απλά οι σύγχρονοι άνθρωποι δύσκολα μπορούν να βρουν και να απελευθερώσουν τα ταλέντα τους, επειδή είναι τυφλοί για πολλά προφανή πράγματα. Δεν έχουν καμία σχέση με τον εσωτερικό τους εαυτό και δεν λαμβάνουν την εύνοια της ψυχής τους στα σοβαρά.

Η δημιουργικότητα δεν είναι μόνο η ικανότητα να τραγουδάτε, να ζωγραφίζετε ή να γράφετε ποιήματα. Η καλύτερη ευλογία είναι όταν σκέφτεστε με έναν μοναδικό τρόπο. Οι σοφοί λένε, ότι η δημιουργικότητα υπάρχει παντού στη ζωή, αρκεί να την ανακαλύψετε. Τα πάντα εξαρτώνται από εσάς και μόνο, από τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε και αισθάνεστε την ενέργεια που υπάρχει γύρω σας.

Η παιδική ηλικία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία σχηματισμού μιας δημιουργικής προσωπικότητας. Σχεδόν όλα τα παιδιά έχουν μεγάλη φαντασία και είναι πολύ ευαίσθητα. Τα κεφάλια τους είναι πάντα γεμάτα από ασυνήθιστες και ενδιαφέρουσες ιδέες. Αν όμως, στο σπίτι υπάρχει υπερβολική κριτική και αρνητική στάση, τότε η δημιουργικότητα των παιδιών μαραζώνει. Εάν λοιπόν, επιθυμείτε να ανανεώσετε το δημιουργικό σας πνεύμα και να επανασυνδεθείτε με την εσωτερική σας δύναμη, θα πρέπει να εξασκείτε τη φαντασία σας, να γυρίσετε στη παιδική σας ηλικία και να αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο, ώστε να δει πέρα από αυτά που είναι εμφανή με γυμνά μάτια. Μην νομίζετε ότι είναι εύκολο, διότι πολλοί από εσάς έχετε θέσει περιορισμούς στη ζωή τους και αρκετές φορές σας κατακλύζουν τα συναισθήματα απελπισίας, δυσαρέσκειας, ζήλιας και δυσφορίας. Αν όμως απαλλαγείτε από αυτά, θα μπορέσετε να απελευθερώσετε το δημιουργικό σας πνεύμα σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα. Πόσοι από εσάς αναγκαστήκατε να εγκαταλείψετε το παιδικό σας όνειρο, ο καθένας για τον δικό του λόγο; Πόσοι από εσάς όταν ήσασταν παιδιά είχατε όνειρα και περάσατε τα βράδια με το να τα σκέφτεστε; Αλλά, μια μέρα προσγειωθήκατε στη πραγματικότητα που σας επιβλήθηκε και εγκαταλείψατε τα όνειρα σας.

Μήπως έφτασε η στιγμή να απαλλαγείτε από τους φόβους και την αβεβαιότητα και να απελευθερώσετε ξανά τη δημιουργικότητα σας; Αρχίστε και πάλι να ονειρεύεστε και θα ανακαλύψετε τη σπίθα που κρύβεται βαθιά μέσα σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.