WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5+1 πράγματα που κανείς δεν σας λέει για το διαζύγιο


21 Αυγούστου 2015

61.jpg

Με δεδομένο ότι 1 στους 3 γάμους οδηγείται σε αδιέξοδο και διαλύεται, οι οδηγίες για ναυτιλλόμενους ίσως δεν είναι περιττό ανάγνωσμα. Μπορεί μέχρι να μας συμβεί, να πιστεύουμε πως δεν έχουμε καμία πιθανότητα να οδηγηθούμε σε διαζύγιο, μα αυτή ακριβώς η πρότερη βεβαιότητα είναι που κάνει την κατάσταση εξωφρενικά επώδυνη.

Οι πρώτες μέρες είναι ιδιαίτερα σκληρές και δύσκολες. Υπάρχουν μερικά πράγματα που θα συμβούν όπως και να έχει και θα θέλατε να τα ξέρετε εκ των προτέρων.

Το να το ανακοινώσετε στα παιδιά σας θα είναι η πιο δύσκολη στιγμή. Και το σίγουρο είναι πως πρέπει να το εξηγήσετε και να συζητήσετε πολλές φορές. Όταν έρθει εκείνη οι στιγμή, καλό είναι να συνεργαστείτε και να το πείτε μαζί, βάζοντας στην άκρη τους εγωισμούς και χωρίς να κατηγορεί ο ένας τον άλλον. Ανάλογες με την ηλικία τους θα είναι και οι αντιδράσεις. Να περιμένετε κλάματα, ουρλιαχτά, άρνηση αποδοχής της κατάστασης και γενικά αρνητικές αντιδράσεις.

Οι φίλοι θα πάρουν θέση προς τη μια ή την άλλη πλευρά. Προφανώς θα υπάρχουν κοινοί φίλοι. Για ένα διάστημα, μπορεί να συναντιέστε με κάποιους μεμονωμένα, αλλά όσο περνάει ο καιρός, ορισμένες από αυτές τις σχέσεις θα εξασθενίσουν. Το διαζύγιο κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα, και μερικές φορές, είναι πιο εύκολο γι' αυτούς να μην είναι τριγύρω. Όσο άδικο και να σας φαίνεται, μπορεί να είναι για το καλύτερο. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που σας δέχονται για αυτό που είσαστε και για τις επιλογές σας.

Θα ξεσπάτε σε κλάματα με ανούσιες αφορμές και η διάθεσή σας θα αλλάζει πολύ εύκολα. Ένα ευτυχισμένο ζευγάρι που περπατάει ή μια χαρούμενη οικογένεια, μπορεί να σας οδηγήσουν σε συναισθηματική κατάρρευση. Να ξέρετε πως αυτός ο πόνος είναι προσωρινός και κάθε μέρα τα πράγματα θα βελτιώνονται.

Είστε πιο γενναίοι από όσο πιστεύετε. Θα υπάρξουν πολλοί φίλοι και συγγενείς που θα σας πουν πως κάνετε λάθος, να ξαναπροσπαθήσετε κτλ. Προφανώς για να έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο, τα έχετε δοκιμάσει όλα και η κατάσταση δεν αλλάζει. Συνεπώς τώρα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να είστε καλοί με τον εαυτό σας, να μην αυτομαστιγώνεστε και να καταλάβετε πως χρειάζεται πολύ θάρρος για να αλλάξετε το status quo και τη συνήθεια και να απαιτήσετε μια καλύτερη ζωή για τον εαυτό σας, τα παιδιά σας, και, ναι, ακόμη και για τον πρώην σας. Να είσαστε υπερήφανοι που καταφέρατε να πάρετε την μεγάλη απόφαση. Όσο για τα παιδιά: Αξίζουν να έχουν ευτυχισμένους γονείς, που είναι πραγματικά παρόντες για αυτά.

Θα είστε πιο σοφοί στις επόμενες σχέσεις σας. Θα ερωτευτείτε ξανά και όταν το κάνετε θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε τα πράγματα διαφορετικά. Το σεξ δεν ήταν η προτεραιότητά σας πριν; Θα γίνει τώρα. Τσακωνόσασταν συνεχώς για τα οικονομικά; Θα βρείτε καλύτερους τρόπους επικοινωνίας. Όσο το διαζύγιο είναι ένα τέλος, είναι ταυτόχρονα και μια αρχή.

Το πιθανότερο είναι τα οικονομικά σας να αλλάξουν και να χρειαστεί μια άλλη διαχείριση. Έξοδα όπως μετακομίσεις ή αμοιβές δικηγόρων είναι μέσα στο παιχνίδι και πρέπει να είσαστε προετοιμασμένοι πως ίσως ζοριστείτε λίγο.

Με τον καιρό τα πράγματα γίνονται καλύτερα, ευκολότερα και σίγουρα πιο χαρούμενα. Χωρίζετε γιατί δεν αντέχετε άλλο αυτή την κατάσταση ή τα έφερε κάπως η ζωή. Μόνο προς το καλύτερο μπορούν να πάνε τα πράγματα και να εργασθείτε για τη ζωή που θέλετε να ζείτε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.