WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οι 10 πιο συνηθισμένοι λόγοι που χωρίζουν τα ζευγάρια


9 Μαΐου 2016

Οι μεγάλες και μακροχρόνιες σχέσεις αποτελούν όνειρο για τους περισσότερους, το οποίο όμως πολλές φορές αποδεικνύεται κάπως άπιαστο. Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορούν να χαλάσουν έναν δεσμό που μέχρι πρότινος να θεωρούσαμε σταθερό, συχνά όμως δε μπορούμε να καταλάβουμε τι ήταν αυτό που "στράβωσε". Παρακάτω θα δείτε 10 από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που συναντώνται ανάμεσα στα ζευγάρια, οδηγώντας τα στον χωρισμό.

1. Έλλειψη sex. Ή καθόλου sex. Όλοι συμφωνούμε ότι αποτελεί ένα από τα πιο βασικά κομμάτια μιας σχέσης, καθώς συντελεί στο δέσιμο του ζευγαριού και στο να γνωρίσει καλύτερα ο ένας τον άλλον. Άπαξ και αυτό αρχίσει να γίνεται ρουτίνα, ξεκινούν και τα προβλήματα.

2. Οικονομικά. Μπορεί να υπάρξουν διαφόρων είδη προβλήματα. Ο ένας να είναι πιο σπάταλος ή πιο τσιγκούνης από τον άλλον, ο ένας να δουλεύει και ο άλλος όχι, με αποτέλεσμα να νιώθει μειονεκτικά και να βγάζει μια πιο ανασφαλή συμπεριφορά κ.ο.κ.

3. Μένουν μαζί για τα παιδιά. Πολλά ζευγάρια το θεωρούν λύση ανάγκης, ωστόσο πολλές φορές αυτό μπορεί να προβεί καταστροφικό για τα παιδιά και για τους ίδιους.

4. Κακή επικοινωνία. Οι μακροχρόνιες σχέσεις απαιτούν και μια καλή επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι, διαφορετικά δεν πρόκειται να κρατήσουν για πολύ. Αν κανένας από τους δύο δεν ανοίγεται ως προς το τι τον προβληματίζει, δε θα μπορέσουν ποτέ να συνυπάρξουν αρμονικά.

5. Δεν υποχωρούν. Ο εγωισμός ανήκει στους μεγαλύτερους εχθρούς μιας σχέσης. Όταν ο ένας από τους δύο ή χειρότερα, και οι δύο δηλώνουν "αγύριστο κεφάλι", προφανώς και η έκβαση της σχέσης δεν θα είναι καλή.

maxresdefault

6. Απιστία. Ο βασικός εχθρός των περισσότερων σχέσεων, που συνήθως έγκειται στην αδυναμία απέναντι στον πειρασμό αλλά και στο ότι κάποιος μπορεί να έχει βαρεθεί το ταίρι του.

7. Δεν έχουν πολλά κοινά. Όταν ο αρχικός ενθουσιασμός σβήσει, εάν δεν υπάρχουν αρκετά κοινά ενδιαφέροντα, η σχέση θεωρείται καταδικασμένη.

8. Δύσκολες συνθήκες. Κάτι που δυστυχώς συμβαίνει αρκετά συχνά χωρίς πάντοτε να μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Μια απώλεια, μια ξαφνική μετάθεση, πράγματα δηλαδή με τα οποία ο ένας από ους δυο ενδεχομένως να μη μπορεί να συμβαδίσει.

9. Προβληματική συμπεριφορά. Προβλήματα όπως ο αλκοολισμός, η τεμπελιά ή η ακαταστασία, όταν συμβαίνουν σε μεγάλο βαθμό, είναι καταστροφικά τόσο για το άτομο όσο και για τη σχέση.

10. Δεν υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση. Η ευγένεια, η γενναιοδωρία και η εκτίμηση ανάμεσα στα ζευγάρια θεωρούνται στάνταρ στοιχεία που πρέπει να διαθέτουν προκειμένου να ζήσουν αρμονικά. Όταν ο ένας δε σέβεται τον άλλον ή δεν τον υπολογίζει, σίγουρα θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην πορεία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.