WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4+1 συνήθειες ζευγαριών που αντιπαθούν οι singles


7 Ιουνίου 2016

Αν είσαι δεσμευμένη, είσαι και ευχαριστημένη με πλήθος συνηθειών τις οποίες άπαξ και χωρίσεις δεν μπορείς να πιστέψεις με τίποτα ότι τις είχες υιοθετήσει. Τώρα είσαι σε σχέση και πολλά από όσα κάνεις με το σύντροφό σου είναι ενοχλητικά για τη single κολλητή σου. Κάποτε δεν ήσουν και, ίσως, κάποτε να μείνεις και πάλι μόνη. Γι' αυτό, μην ξεχνάς πως και οι... singles έχουν ψυχή.

Επίσης, ας μην ξεχνάμε, πως η single ζωή μπορεί να είναι φανταστική. Και θα ήταν ακόμα περισσότερο αν δεν υπήρχαν οι παρακάτω αγαπημένες συνήθειες των ζευγαριών!

1.  Ξεχνούν πως και οι ελεύθεροι είναι ευαίσθητοι. Μία από τις βασικές συνήθειες που δεν αντέχουν οι singles να βλέπουν στα ερωτευμένα ζευγάρια είναι προφανώς, οι τρυφερότητες που ξεπερνούν το όριο ενώ βρίσκονται σε δημόσιο χώρο. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν και άδικο. Δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα του κόσμου να έχεις απέναντί σου, την ώρα που έχεις βγει να πιεις ποτό και να ξεχάσεις τα προβλήματά σου, το πρόβλημά σου το ίδιο! Και τα ζευγάρια έχουν ψυχή, δεν διαφωνούμε, όμως πάντα υπάρχουν τόσες αλήθειες όσες είναι και οι άνθρωποι.

2. Με το που αρχίζει η σχέση εξαφανίζονται. Αναρωτιέσαι αν εξακολουθούν να υπάρχουν στον πλανήτη αφού πλέον δεν εμφανίζονται ποτέ ούτε στα parties, ούτε σε lady nights, ούτε σε δείπνα –συχνά τα ακυρώνουν τελευταία στιγμή ενώ εσύ ονειρεύεσαι ωραίες γεύσεις και συζητήσεις στο αγαπημένο σου εστιατόριο. Με άλλα λόγια, δεν είναι πλέον διαθέσιμοι εξ’ ολοκλήρου αφού οι μισοί ανήκουν πάντα στο άλλο τους μισό.

3.Θυμούνται τις ελεύθερες φίλες τους μόνο όταν έχουν μαλώσει ή (νομίζουν ότι) χωρίζουν. Είναι αυτές οι μέρες που χτυπάει το τηλέφωνό σου και από την άλλη γραμμή ακούς κάτι σαν «Πάμε για ποτά απόψε;» και σχεδόν δεν το πιστεύεις. Ξέρεις ήδη ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και πως η φίλη σου είτε χωρίζει είτε έχει μαλώσει και χρειάζεται τις πολύτιμες συμβουλές σου. Εσύ, από τη μεριά σου, αναρωτιέσαι αν πρέπει να την αγνοήσεις ή να τη συνοδεύσεις –ας είμαστε ειλικρινείς όμως, πάντα το τελευταίο κάνεις!

4. Δεν σε ρωτάνε ποτέ για τη δική σου ζωή και τα πιθανά προβλήματά της. Είναι τόσο απορροφημένες με τη δική τους ζωή –ορθότερα, σχέση- που δεν έχουν μυαλό για τους άλλους. Σπάνια θα σε ρωτήσουν τι συμβαίνει μ’ εσένα κι αν το κάνουν δεν είναι λίγες οι φορές που στην πραγματικότητα δεν θα σε ακούσουν πραγματικά.

5. Δεν χάνουν ευκαιρία να σου υπενθυμίσουν πόσο τέλεια είναι η ζωή τους. Εσύ ψάχνεις με υπομονή το άλλο σου μισό κι εκείνες δεν υπολογίζουν τίποτα όταν νιώθουν ευτυχισμένες με τη σχέση τους. Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως ακόμα και του Αγίου Βαλεντίνου σε ενημερώνουν αναλυτικά για όλη την εξέλιξη της βραδιάς τους κι εσύ σκέφτεσαι την ταινία που καθόσουν κι έβλεπες μόνη σου στον καναπέ σου τρώγοντας, στην καλύτερη περίπτωση, πίτσα.

Το να έχεις να τα βγάλεις πέρα με οποιαδήποτε από τις παραπάνω καταστάσεις είναι δύσκολο. Ωστόσο, αν οι δεσμευμένες φίλες σου είναι άνθρωποι που αξίζει να είναι στη ζωή σου, μία καλή συζήτηση μαζί τους θα σας λύσει αρκετά από τα παραπάνω προβλήματα.

Κάποια προβλήματα, βέβαια, είναι σοβαρότερα από κάποια άλλα, όμως, αν τυχόν νιώθεις ότι κάποιες χάνουν τον έλεγχο, αργά ή γρήγορα, σίγουρα θα εκτιμήσουν το ότι μοιράστηκες τις σκέψεις σου μαζί τους ανοιχτά. Last but not least, προσπάθησε να μην είσαι πολύ αυστηρή ή επικριτική γιατί δεν ξέρεις πώς μπορεί να φερθείς μελλοντικά κι εσύ!

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.