WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Σεξ στη θάλασσα: Πόσο ασφαλές είναι;


22 Ιουνίου 2016

Καλοκαίρι, ζέστη, διακοπές, απέραντο γαλάζιο και η ερωτική διάθεση χτυπάει κόκκινο. Ωραία δεν ακούγεται και η ιδέα για σεξ στη θάλασσα; Ή μήπως όχι; Είναι ασφαλές το σεξ στο νερό; Δυστυχώς η ερωτική σου φαντασίωση να κολυμπάς γυμνή και να κάνεις σεξ με το σύντροφο σου, δεν είναι και η καλύτερη ιδέα από θέμα υγιεινής.

Σεξ στη θάλασσα. Σίγουρα όταν βρίσκεσαι στην παραλία η ερωτική διάθεση αυξάνεται. Γατί λοιπόν να μην το τολμήσεις και να κάνεις σεξ στη θάλασσα; Κι όμως δεν είναι πολύ καλή ιδέα, γιατί το νερό έχει βακτήρια και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ταλαιπωρηθείς από κολπίτιδες, μύκητες και τραχηλίτιδες. Και αν νομίζεις ότι δεν πρόκειται να μείνεις έγκυος, κάνεις λάθος. Σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Είναι αλήθεια ότι το θαλασσινό νερό σκοτώνει τη δράση του σπέρματος, παρόλα αυτά έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις εγκυμοσύνης. Αξίζει λοιπόν, να το ρισκάρεις και να χαλάσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές, για να ικανοποιήσεις την ερωτική σου φαντασίωση; Νομίζω όχι!

Σεξ στην πισίνα. Το νερό της πισίνα έχει χλώριο και άλλες χημικές ουσίες που μπορεί να ερεθίσουν το γυναικείο κόλπο. Ο κίνδυνος μόλυνσης είναι πολύ υψηλός και στην πισίνα.

Σεξ στην παραλία. Αφού απέκλεισες το σεξ στη θάλασσα, σκέφτεσαι την παραλία. Κι όμως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είσαι προσεκτική, γιατί μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Environmental Science and Technology, έδειξε ότι υπάρχουν επικίνδυνα μικρόβια και στις πιο καθαρές παραλίες.

Εκτός όμως από τους κινδύνους για την υγεία, τι γίνεται με την ηδονή; Το concept είναι σίγουρα ειδυλλιακό, αφού θα είσαι γυμνή στο υγρό στοιχείο και θα βιώσεις την κορύφωση. Όμως δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει, γιατί η θερμοκρασία που έχει η θάλασσα δεν επιτρέπει τη μέγιστη απόλαυση. Και αυτό συμβαίνει γιατί το θαλασσινό νερό αλλάζει το pΗ του κόλπου, με αποτέλεσμα ο κόλπος σου να είναι ξηρός και  να καταλήγεις να κάνεις σεξ γεμάτο τριβή, το οποίο δεν έχει καθόλου ωραία αίσθηση. Μπορεί εσύ να θες σεξ στο νερό, το σώμα σου όμως έχει αντίθετη άποψη.

Και το χειρότερο;

Όταν κάνεις σεξ στο νερό δεν μπορείς να βάλεις προφυλακτικό, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το πάρει το κύμα και εσύ να μην καταλάβεις απολύτως τίποτα! Αυτό από μόνο του είναι πολύ επικίνδυνο. Η προφύλαξη κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής είναι αναγκαία, διότι τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα είναι πολύ επικίνδυνα και από τις πιο ισχυρές μάστιγες της εποχής μας.

Με λίγα λόγια το σεξ στη θάλασσα είναι ένα εγκεφαλικό παιχνίδι και είναι καλό να παραμένει σαν σκέψη και στη φαντασία σου. Χρησιμοποίησε το παραμύθι τη στιγμή που θα βρεθείς στο κρεβάτι και ζήσε ένα ασφαλές και όμορφο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.