WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα πιο συχνά ατυχήματα στο σεξ και πώς να τα αντιμετωπίσετε


15 Σεπτεμβρίου 2016

Even-when-you-get-mad-them-you-always-forgive-them.jpg

Απόλαυση, πάθος, ικανοποίηση είναι μερικές από τις λέξεις που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε το σεξ. Όμως ορισμένες φορές η σεξουαλική επαφή μπορεί να μοιάζει με κωμωδία και άλλες φορές να γίνει λίγο πιο επικίνδυνη. Και δεν αναφερόμαστε στο βαθμό που σε ικανοποιεί ο σύντροφος σου, αλλά στα ατύχημα που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια του σεξ. Ατυχήματα που μπορεί να είναι διασκεδαστικά και ατυχήματα που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας. Ναι σωστά διάβασες και δεν εννοούμε τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, άλλα τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Συνεχίζοντας την ανάγνωση θα δεις μερικά από αυτά και θα μάθεις πώς θα τα αντιμετωπίσεις.

  • Θλάση πέους

Ένα από τα πιο περίεργα ατυχήματα είναι το σπάσιμο του πέους. Μια απότομη κίνηση, η ξηρότητα και μια κακή στάση του άνδρα ή και της γυναίκας μπορεί να τραυματίσουν το πέος και να δημιουργηθεί αιμάτωμα που πολλές φορές μπορεί να συνοδεύεται με αιματουρία. Τι πρέπει να κάνετε; Η μόνη λύση είναι ο σύντροφος σου να επισκεφτεί έναν ιατρό, γιατί υπάρχει πιθανότητα μελλοντικά να παρουσιάσει προβλήματα στύσης και σίγουρα κανένας από τους δυο σας δεν θέλει να συμβεί κάτι τέτοιο.

  • Ρήξη χαλινού

Είναι ίσως το πιο συχνό συμβάν στους νέους άνδρες, κυρίως στους έφηβους. Αφορά τη ρήξη ενός τμήματος του δέρματος που ενώνεται με τη βάλανο, το γνωστό σε όλους μας πετσάκι. Αν συμβεί στο σύντροφο σου κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείς, γιατί δεν είναι μια ιδιαίτερα σοβαρή βλάβη. Ωστόσο πρέπει να επισκεφτείτε τον ουρολόγο, ώστε να γίνει συρραφή.

  • Το πέος έχει κολλήσει

Μπορεί το πέος να κολλήσει μέσα στον κόλπο; Κι όμως μπορεί. Μην φανταστείς ότι ο κόλπος σου θα καταβροχθίσει το πέος, ούτε ότι η κατάσταση είναι τόσο ακραία όσο βλέπεις στις ταινίες. Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι να κολλήσει το πέος καθώς η γυναίκα έρχεται σε οργασμό, αφού οι μύες εκείνη τη στιγμή συστέλλονται. ‘Όταν όμως ο κόλπος χαλαρώσει τότε θα είστε και οι δυο ελεύθεροι.

  • Το πέος εγκλωβισμένο στο φερμουάρ

Σίγουρα το έχεις δει σε πολλές ταινίες και έχεις γελάσει με τη ψυχή σου, όμως το γέλιο προέρχεται συνήθως από τις γυναίκες και λιγότερο από τους άνδρες. Αυτό το ατύχημα μπορεί να συμβεί και στην πραγματική ζωή και τότε είναι αρκετά επώδυνο και για τα δυο φύλα, αφού δεν είναι και ότ,ι καλύτερο να υποφέρει ο σύντροφος σου. Την επόμενη φορά λοιπόν μη βιαστείς να ξεκουμπώσεις το παντελόνι του αγαπημένου σου, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι είδους ατύχημα μπορεί να συμβεί.

  • Αλλεργική στο σπέρμα

Μπορεί να είσαι αλλεργική στις τροφές, σε κάποιο φυτό, στο τσίμπημα μιας μέλισσας, ήξερες όμως ότι 1 στις 10 γυναίκες μπορεί να παρουσιάσει αλλεργία στο σπέρμα; Κι όμως η αλλεργία στο σπέρμα εμφανίζεται στο 12% του γυναικείου πληθυσμού και μπορεί να προκαλέσει μέχρι και αναφυλαξία. Αυτό που έχουν διαπιστώσει οι επιστήμονες είναι πως οι γυναίκες που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, δεν ήταν αλλεργικές στα σπερματοζωάρια, αλλά σε κάποιο συστατικό του σπέρματος, όπως σε μια πρωτεΐνη που μπορεί να προέρχεται από τον προστάτη. Παρόλα αυτά η αλλεργία στο σπέρμα δεν συνδέεται με την υπογονιμότητα, αφού πολλές γυναίκες έχουν μείνει έγκυες είτε με φυσικό τρόπο είτε με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

  • Μικροτραυματισμοί στο σώμα

Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται, το σεξ είναι ένα είδος άθλησης. Αν θέλεις να πειραματιστείς δοκιμάζοντας διάφορες στάσεις, τότε πρέπει να είσαι έτοιμη και σωματικά, γιατί μπορεί να οδηγηθείς σε τραυματισμούς, όπως πόνοι στην πλάτη, εξάρθρημα ώμου κλπ. Οι νέες εμπειρίες φαίνονται δελεαστικές, όμως συνήθως ελλοχεύουν ορισμένους κινδύνους. Την επόμενη φορά που θα θέλεις να κάνεις κάτι ακραίο στο κρεβάτι, επισκέψου πρώτα στο γυμναστήριο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.