WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός των αντρών εμφανίζει τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV)


24 Ιανουαρίου 2017

sf4ihzobgoy-vladimir-kudinov.jpg

Αίσθηση προκάλεσε μια μελέτη που έγινε στη Βόρεια Καρολίνα όπου οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πάνω από το 45% των αντρών που συμμετείχαν στην έρευνα, είχαν τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων. Και μπορεί μέχρι το 2009 το εμβόλιο για τα αγόρια να μην είχε εγκριθεί, όμως από το 2011 ο FDA έδωσε την έγκριση χορήγησης του εμβολίου σε άνδρες και παιδιά από 9 έως 26 ετών. Παρόλα αυτά σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη μόνο το 10,7% των αντρών επιλέγουν να εμβολιαστούν, ώστε να προστατεύουν από τον HPV. Ενώ όσο αφορά τα κορίτσια το ποσοστό που εμβολιάζεται ξεπερνάει το 60%.

Σύμφωνα με το CDC (Centers for Disease Control and Prevention) ο HPV προκαλεί 9.000 κρούσματα καρκίνου στους άνδρες κάθε χρόνο και υπάρχουν 12.000 περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας κάθε χρόνο. Ο μόνος τρόπος για να μειωθεί ο κίνδυνος είναι η αποχή από το σεξ, κάτι που φυσικά δεν είναι εφικτό ή θεμιτό. Όμως μειωμένη πιθανότητα από τη μόλυνση παρέχει και η μακροχρόνια μονογαμική σχέση με σύντροφο που δεν είναι φορέας. Επίσης, τα προφυλακτικά μπορεί να παρέχουν προστασία, αλλά μόνο για το δέρμα που καλύπτεται από αυτά, έτσι δεν προστατεύουν εκατό τοις εκατό. Ας μη ξεχνάμε όμως ότι υπάρχει και το εμβόλιο το οποίο προφυλάσσει από συγκεκριμένους τύπους HPV που είναι οι πλέον επικίνδυνοι. Έτσι με το σωστό έλεγχο και τις κατάλληλες προφυλάξεις, μπορούμε να μειώσουμε τις πιαθανότητες εμφάνισης του ιού. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.