WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 δερματικά προβλήματα που μπορεί να πάθετε από το σεξ


27 Ιανουαρίου 2017

girl-97433-1920.jpg

1. Αλλεργία από το προφυλακτικό

Αν νιώσετε ότι ο κόλπος είναι ερεθισμένος αμέσως μετά τη σεξουαλική επαφή, τότε μπορεί να οφείλεται σε αλλεργική αντίδραση και ο ένοχος να είναι το προφυλακτικό. Για να αντιμετωπίσετε τη φαγούρα και τον ερεθισμό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα που να περιέχει υδροκορτιζόνη. Επίσης, αν έχετε χρησιμοποιήσει ένα λιπαντικό, τότε μπορεί να είστε αλλεργικές στα συστατικά του. Εφόσον βλέπετε ότι το πρόβλημα συνεχίζετε, επικοινωνήστε με το γιατρό σας. 

 2. Λοίμωξη

Μια κολπική λοίμωξη μπορεί να προκληθεί από τα χημικά που υπάρχουν σε κρέμες, σπρέι ακόμα και σε ρούχα που έρχονται σε επαφή με αυτή την περιοχή. Μπορεί όμως να συμβεί και μετά το σεξ και συνήθως ο ένοχος είναι ο σύντροφος σας, ο οποίος ενδεχομένως έχει μολυνθεί.

 3. Κονδυλώματα

Τα κονδυλώματα προκαλούνται από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων που μεταδίδεται με την επαφή. Και δεδομένου ότι η χρήση του προφυλακτικού δεν παρέχει εκατό τοις εκατό προστασία, δεν πρέπει να αμελούμε τον εμβολιασμό.

4. Ακμή

Παρά το γεγονός ότι το σεξ μπορεί να βοηθήσει μια επιδερμίδα με ακμή, αφού βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μπορεί επίσης και να την επιβαρύνει. Αυτό συμβαίνει όταν το δέρμα έρχεται σε επαφή με τον ιδρώτα, το μακιγιάζ και κάποια έλαια που μπορεί να έχετε χρησιμοποιήσει. Αν όμως κρατάτε καθαρή την επιδερμίδα σας, ώστε να μη φράσσουν οι πόροι τότε δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα με τα σπυράκια.

5. Έρπης γεννητικών οργάνων

Ο έρπης μπορεί να μεταδοθεί πολύ εύκολα, για αυτό και είναι η πιο συχνά σεξουαλικά μεταδιδόμενη ιογενής νόσος. Μπορείτε να κολλήσετε έρπη ακόμα και όταν κάποιος δεν έχει καμία ορατή πληγή. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητη η χρήση προφυλακτικού.

6. Δερματίτιδα

Το δέρμα σας μπορεί να ερεθιστεί κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής λόγω της τριβής με τις τρίχες του προσώπου ή του σώματος. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν ο σύντροφος σας έχει κοντές τρίχες. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.