WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι πραγματικά είναι ο ελεύθερος έρωτας;


15 Φεβρουαρίου 2017

red-love-heart-typography.jpg

Πολλοί πιστεύουν ότι πρέπει να έχουν τη αποκλειστικότητα του αγαπημένου τους. Αν είσαι ερωτευμένη με ένα πρόσωπο και τύχει κάποιος άλλος να φαντάζει σημαντικός για εσένα, τότε εκείνος που σε αγαπάει νιώθει ότι απειλείται. Νιώθει ότι σε χάνει. Πώς γίνεται να σε μοιραστεί; Γίνεται να μοιράζεσαι στον έρωτα;

Ο ερωτευμένος μιλά δυο γλώσσες, εκείνη της αφοσίωσης και αυτή της ελευθερίας. Θέλει να ενωθεί με τον άλλον και την ίδια στιγμή να είναι ανεξάρτητος. Και έτσι πρέπει να είναι, γιατί ο έρωτας είναι ένα μονοπάτι στο οποίο και οι δυο πρέπει να νιώθετε ελεύθεροι και ικανοί να αγαπάτε.  Ο έρωτας βασίζεται στη συνεργασία των συντρόφων. Αν είστε εξαρτημένοι από τον άλλον τότε υποφέρετε και οι δυο και γεννιούνται προβλήματα στη σχέση, όπως για το ποιος θα έχει την εξουσία. Όταν περιορίζετε την ικανότητα στο να αγαπάτε μόνο ένα άτομο και αφήνετε όλο τον υπόλοιπο κόσμο απ έξω, αρχίζει η εξάρτηση και τότε έρχονται τα προβλήματα και οι γκρίνιες. 

Το να αγαπάς αληθινά και βαθιά σημαίνει ότι επιτρέπεις στον άλλο να είναι ο εαυτός του και φυσικά δίνεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να ολοκληρωθεί και εκτός της σχέσης. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.