WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ο life coach μας εξηγεί τον τρόπο για να είμαστε παραγωγικοί


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ

16 Μαΐου 2017

woman-hand-smartphone-desk.jpg

Το να απασχολείστε λιγότερο με άσκοπη δουλειά ώστε να μπορείτε να εστιάζετε σε πράγματα που είναι πιο σημαντικά για σας, ΔΕΝ είναι τεμπελιά. Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να το αποδεχτούν αυτό το γεγονός, γιατί ως κοινωνία έχουμε την τάση να επιβραβεύουμε την προσωπική θυσία αντί για την προσωπική παραγωγικότητα.

Λίγοι άνθρωποι επιλέγουν να μετρήσουν τα αποτελέσματα των ενεργειών τους και έτσι μετρούν την προσφορά τους σε χρόνο. Περισσότερος χρόνος ίσον περισσότερη προσωπική αξία και περισσότερη επιβεβαίωση τόσο από προϊσταμένους όσο και από τον περίγυρο.

Επικεντρωθείτε στο να είστε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί αντί για απασχολημένοι και αποδοτικοί.

Ποιά είναι η διαφορά της Αποτελεσματικότητας από την Αποδοτικότητα;

Αποτελεσματικότητα σημαίνει να κάνετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες  που σας φέρνουν πιο κοντά στους στόχους σας. Αποδοτικότητα είναι να εκπληρώνετε μία συγκεκριμένη αποστολή (είτε είναι σημαντική είτε όχι) με τον οικονομικότερο δυνατό τρόπο για εσάς ή τον εργοδότη σας.

Δύο αλήθειες που πρέπει να θυμάστε είναι:

1.Το να κάνετε κάτι ασήμαντο καλά, δεν το κάνει σημαντικό

2.Το ότι μία δουλειά χρειάζεται πολύ χρόνο για να εκπληρωθεί δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα σημαντική.

Από τον Δημήτρη Τσέλιο, Σύμβουλος αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης & Συνεργάτης - Εισηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο τμήμα Life Coaching και Συμβουλευτική. Life Coaching by Dimitris Tselios

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.