Δεν σας αρέσει το νέο αγόρι της φίλης σας. Τι πρέπει να κάνετε.

Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017
pexels-photo-58592.jpeg

Καταρχάς προσπαθήστε να ελέγξετε τα συναισθήματά σας και βρείτε τι είναι αυτό που σας απασχολεί περισσότερο. Για παράδειγμα αν η επικοινωνία με τη φίλη σας είναι ένα βασικό στοιχείο που σας απασχολεί, τότε προσπαθήστε να μιλήσετε μαζί της και να της εξηγήσετε τις ανάγκες σας και τα συναισθήματά σας.

Διαβάστε επίσης: Τελικά γνωρίζεις τι σημαίνει αληθινή φιλία;

Δώστε μια ευκαιρία να γνωριστείτε καλύτερα με το νέο σύντροφο της κολλητής σας. Μπορεί τελικά με μια καλύτερη ματιά να είναι ταιριαστό ζευγάρι. Βγείτε πάνω από μια φορά όλοι μαζί και παρατηρείτε πώς συμπεριφέρεται σε εκείνη. Αυτό που έχει σημασία είναι να νιώθει η φίλη σας ευτυχισμένη.

Αποφύγετε να κάνετε κριτική. Αν σας ρωτήσει, που θα σας ρωτήσει,  τη γνώμη σας για εκείνον, προσπαθήστε να είστε ειλικρινής, χωρίς να ασκήστε κριτική. Οι υπερβολικές φράσεις δεν είναι κατάλληλες για να εκφράσετε τη γνώμη σας. Η φίλη σας θέλει την άποψή σας αλλά και εσείς πρέπει να σεβαστείτε την επιλογή της.

Και να θυμάστε πως η φιλία είναι ελεύθερος, σταθερός δεσμός μεταξύ δυο ή περισσοτέρων ανθρώπων στηριζόμενη στην αμοιβαία αναγνώριση της αγάπης, της ελευθερίας, της ειλικρίνειας και διαφέρει από τη φιλία η οποία προέρχεται από συνήθεια, από αποτέλεσμα υλικού κέρδους, από συμφέρον ή εκμετάλλευση. Η ειλικρίνεια είναι η βάση της πραγματικής φιλίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.