WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οι πιο βασικοί λόγοι που το σεξ είναι επώδυνο


2 Ιουλίου 2017

pexels-photo.jpg

Είστε αλλεργικοί σε λιπαντικά. Αν μετά τη χρήση κάποιου λιπαντικού νιώσετε δυσφορία, τότε μπορεί να έχει αλλάξει η ισορροπία του κόλπου. Πολλά λιπαντικά περιέχουν κάποιες χημικές ουσίες οι οποίες αλλάζουν το PH του κόλπου και μπορεί να συμβεί το ίδιο και με κάποια προφυλακτικά.

Έχετε μια σεξουαλική δυσλειτουργία. Πολλές γυναίκες βιώνουν μια διαταραχή όπου οι μύες του κόλπου κάνουν ακούσια σπασμούς κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και έτσι η διείσδυση γίνεται επώδυνη. Ευτυχώς υπάρχει θεραπεία για τη συγκεκριμένη διαταραχή.

Έχετε πάρει λάθος στάσεις. Είναι πάντα καλό να πειραματίζεστε στο σεξ, όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποιες στάσεις που μπορεί να είναι περισσότερο επώδυνες από κάποιες άλλες.

Έχετε γεννήσει. Μετά τον τοκετό η λίμπιντο σας μπορεί να φτάσει στα ύψη, όμως πρέπει να προσέχετε γιατί το σώμα σας χρειάζεται λίγο χρόνο για να επανέλθει όπως πριν. Μπορεί να χρειαστεί και μέχρι έξι εβδομάδες ώστε να μη νιώθετε καμία ενόχληση κατά την ερωτική επαφή, αλλά όλα εξαρτώνται από το σώμα της κάθε γυναίκας.

Δεν έχετε κάνει σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν έχετε πολύ καιρό να έρθετε σε ερωτική επαφή με το αντίθετο φύλο, τότε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να νιώσετε ενόχληση όταν κάνετε και πάλι σεξ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.