WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς να ξεχωρίζεις τους ψεύτικους φίλους


12 Ιουλίου 2017

filia.jpg

Η αγάπη και η φιλία πολλές φορές ταυτίζονται, διότι η φιλία είναι αδύνατο να υπάρξει χωρίς την ανιδιοτελή αγάπη.  Ο φίλος είναι το αγαπημένο πρόσωπο το οποίο επιθυμούμε να βλέπουμε ευτυχισμένο.  Χαιρόμαστε όταν είναι ευτυχισμένο και λυπούμαστε όταν δυστυχεί. Εκεί μάλιστα μετριέται και το μεγαλείο της αγνής φιλίας, της αγνής ψυχής, όταν χαιρόμαστε με την επιτυχία του φίλου μας. Γιατί ευκολότερα ο άνθρωπος κλαίει παρά χαίρεται. Το να λυπάσαι είναι ανθρώπινο, το να αγαπάς είναι ιερό. Η φιλία είναι ελεύθερος, σταθερός δεσμός μεταξύ δυο ή περισσοτέρων ανθρώπων στηριζόμενη στην αμοιβαία αναγνώριση της αγάπης, της ελευθερίας, της ειλικρίνειας και διαφέρει από τη φιλία η οποία προέρχεται από συνήθεια, από αποτέλεσμα υλικού κέρδους, από συμφέρον ή εκμετάλλευση. Η ειλικρίνεια είναι η βάση της πραγματικής φιλίας.

Διαβάστε επίσης: Ποιες φίλες πρέπει να έχεις για πάντα στη ζωή σου

Ωστόσο, τι γίνεται με τους ψεύτικους φίλους στην ζωή κάποιου; Πως μπορεί να τους αναγνωρίσει κανείς; Πόσο επηρεάζεται η εμπιστοσύνη που έχει κανείς απέναντι στους ανθρώπους; Ας δούμε μερικά στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να ξεχωρίσουμε τους ψεύτικους φίλους.

Είναι άτομα επιδέξια και στην αρχή συμπεριφέρονται υπερβολικά φιλικά. Αν έχετε κάποια αναποδιά στη ζωή σας, θα σας τηλεφωνήσουν δείχνοντας ενδιαφέρον για όλα τα προβλήματά σας, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα τα ακούσουν.

Κάθε φορά που τους εκμυστηρεύεστε ένα σχέδιο που θέλετε να πετύχετε, σας παραθέτουν επιχειρήματα με σκοπό να μην το φέρετε εις πέρας. Εξάλλου ο ψεύτικος φίλος συγκρίνεται συνέχεια μαζί σας και δεν θέλει να πλεονεκτείτε απέναντί του.

Ακόμα και αν δεν τους δίνετε ιδιαίτερη σημασία και προσπαθείτε να τους αποφύγετε, εκείνοι δεν παραιτούνται από την προσπάθεια να σας ξαναδούν και να έχουν επαφή μαζί σας.

Βασικό σημάδι ότι έχετε στην ζωή σας ένα ψεύτικο φίλο είναι πως κάθε φορά που τον συναντάτε, όταν ολοκληρώνεται η συνάντηση μαζί του, νιώθετε κόπωση και τη διάθεση σας τελείως πεσμένη. Σας να έχει απορροφήσει όλη σας την ενέργεια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.