WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί η φιλία αλλάζει όταν γινόμαστε 30


20 Ιουλίου 2017

14712124-202088926902294-9019881172179615744-n.jpg

Στην ηλικία των 30 συμβαίνουν τα εξής:

Δεν έχουμε πλέον αρκετό χρόνο για τους φίλους μας. Ο ελεύθερος χρόνος για βόλτα, διασκέδαση και επικοινωνία είναι πλέον σπάνιος. Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας ρουφούν όλη μας τη ενέργεια, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κρατήσουμε δυνατούς δεσμούς φιλίας, όπως κάναμε παλαιότερα. Χρειάζεται όμως προσοχή, γιατί η φιλία είναι πολύτιμη και πρέπει να υπάρχει στη ζωή όλων των ανθρώπων, ακόμα και των πολυάσχολων.

Η αντίληψη της φιλίας αλλάζει. Όταν ήμασταν πιο νέοι πιστεύαμε ότι οι φίλοι μας θα μείνουν για πάντα στη ζωή μας. Τώρα όμως γνωρίζουμε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Εννοείται πως μπορούμε να έχουμε φίλους από τα εφηβικά μας χρόνια, όμως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έρθουν καινούρια άτομα στη ζωή μας. Έχουμε την ανάγκη να διευρύνουμε τον κύκλο των γνωριμιών μας και πολλές φορές νιώθουμε ότι ταιριάζουμε περισσότερο με τους καινούριους μας φίλους από ό,τι με τους παιδικούς.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ξεχωρίζεις τους ψεύτικους φίλους

Τα κριτήρια μας αλλάζουν. Πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι είμαστε και ενώ μέχρι την εφηβεία επηρεαζόμασταν από διάφορους παράγοντες όσο αφορά τους φίλους μας, τώρα νιώθουμε ότι μπορούμε να τα βγάλουμε εις πέρας και μόνοι μας. Αν για παράδειγμα δεν μας ικανοποιεί η δουλειά ή έχουμε προβλήματα στη σχέση μας, δεν περιμένουμε να δούμε τι θα έκαναν οι φίλοι μας σε παρόμοιες καταστάσεις. Αποφασίζουμε μόνοι μας και αντιδρούμε διαφορετικά από ό,τι παλαιότερα.

Μεγαλώνοντας κάνουμε το ξεκαθάρισμα και αντιλαμβανόμαστε ποιοι αξίζουν και ποιοι όχι. Καθώς περνάνε τα χρόνια έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη ζήλια των φίλων μας, που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν πιστεύαμε ότι υπήρχε. Τα προβλήματα θολώνουν το μυαλό και πολλοί άνθρωποι ζηλεύουν το φίλο τους που έχει δουλειά, που έχει βρει τον τέλειο σύντροφο, που αγόρασε καινούριο αυτοκίνητο. Έτσι λοιπόν αρχίζει το ξεκαθάρισμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.