WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ο life coach μας εξηγεί πώς ο πόνος μπορεί να γίνει σύμμαχος στην προσωπική μας εξέλιξη


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΛΙΟΣ

24 Οκτωβρίου 2017

pexels-photo-458381.jpeg

Ο πόνος πραγματικά σε κρατάει ξύπνιο…σε έχει σε εγρήγορση…σε προκαλεί να βρεις τον τρόπο να τον ξεπεράσεις. Τελικά σε κινητοποιεί να αναζητήσεις την προσωπική σου αλήθεια.

Και αυτό είναι ένα προσωπικό στοίχημα. Θα έχεις τελικά την ψυχική δύναμη να τον ξεπεράσεις ή θα εγκαταλείψεις; Ο πόνος, εάν καταφέρεις να τον βιώσεις μέχρι τέλος ώστε να διαλύσει τα πάντα μέσα σου, θα συνειδητοποιήσεις ότι μπορεί να σε οδηγήσει σε ανώτερα στάδια συνειδητότητας. Να σε οδηγήσει σε μία αληθινή αναγέννηση. Η εξέλιξη σου μέσα από τον πόνο θα είναι σε όλους τους ρόλους και τομείς της ζωής σου, αφού πρώτα απ’ όλα σε εξελίσσει ως άνθρωπο.

Η ειρωνεία είναι ότι σχεδόν όλοι οι άνθρωποι, επιθυμούν να αποφύγουν τον πόνο, έτσι οδηγούνται σε «εικονικές» ευχαριστήσεις, εμποδίζοντας έτσι την προσωπική τους εξέλιξη.

Θα μπορούσα να παρομοιάσω τον πόνο με το δηλητήριο. Το δηλητήριο, από μόνο του δεν μπορεί να προκαλέσει ούτε καλό, ούτε κακό. Με σωστή χρήση, μπορεί να γίνει γιατρικό, με λάθος χρήση μπορεί να γίνει θάνατος.

Καλό είναι λοιπόν να κατανοήσουμε ότι ο πόνος δεν είναι εχθρός μας. Είναι ένας σύμμαχός μας στην διαδικασία της πνευματικής μας αλλαγής. Νιώθουμε μεγάλο πόνο; Σημαίνει αντίστοιχα ότι προβάλουμε μεγάλη αντίσταση στην αλλαγή; Επιτρέπουμε στον εαυτό μας να ρέει με την ύπαρξη και τις αλλαγές τις, τότε δεν νιώθουμε καθόλου πόνο.

Επειδή λοιπόν στο πόνο, ή ξαναγεννιέσαι ή χάνεσαι, αυτό που συνιστώ σε όλους είναι να ζητήσουν βοήθεια από κάποιον που έχει βιώσει έντονο πόνο προκειμένου να τους βοηθήσει στην όλη διαδικασία. Αν αυτός είναι και ειδικός, ακόμη καλύτερα.

Και όπως αναφέρει ο αγαπημένος OSHO, «ο πόνος είναι σπόρος φώτισης. Σε σπρώχνει να αναζητήσεις η σοφία. Μπορείς να πεις ότι ο πόνος σε οδηγεί στη φώτιση. Δεν είναι όμως η ίδια η φώτιση. Το σώμα και ο νους σου είναι το χωράφι, ο πόνος είναι ο σπόρος, η σοφία είναι το κλαδί και η φώτιση είναι ο καρπός.»

Από τον Δημήτρη Τσέλιο, Σύμβουλος αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης & Συνεργάτης - Εισηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο τμήμα Life Coaching και Συμβουλευτική. Dimitris Tselios - Life & Career Coach

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.