3 λόγοι για να αρχίσετε να λέτε όχι

Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2017
stocksnap-83zxvjnsgu.jpg

Μπορείτε να μην κάνετε τίποτα, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα. Αυτή η φράση μας δίνει να καταλάβουμε ότι όσο και αν το θέλουμε, δυστυχώς δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Γιατί; Λοιπόν εκτός από το γεγονός ότι δεν είμαστε  Superwoman – αν και θα ήταν ωραίο – έχουμε περιορισμένες δυνατότητες και τα πράγματα γίνονται καλύτερα αν κάνουμε ένα τη φορά και όχι όλα μαζί.

Το όχι δεν σημαίνει ότι προσβάλουμε το συνάνθρωπό μας. Συνήθως έχουμε την τάση να λέμε ναι- ακόμα και αν δεν θέλουμε- από φόβο ότι θα απογοητεύσουμε κάποιον ή θα φανούμε αγενείς. Όμως το όχι δεν είναι ισοδύναμο της αρνητικότητας, απλά με αυτό τον τρόπο βάζετε τα όρια σας και επιλέγετε να είστε αυθεντικοί. Όσο περισσότερο σέβεστε τους προσωπικούς στόχους, τόσο πιο συχνά θα σας σέβονται οι άνθρωποι.

Διαβάστε εδώ: Η ψυχοθεραπεύτρια απαντάει στο πιο επίκαιρο ερώτημα: Γιατί χωρίζουμε μετά από τόσα χρόνια γάμου;

Λέγοντας όχι, τελικά λέτε ναι σε μια πιο ευτυχισμένη ζωή. Φυσικά μπορεί στην αρχή να νιώσετε άβολα, όμως στην πορεία θα σας βγαίνει αυθόρμητα. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε το όχι, τόσο πιο καλά θα αρχίσετε να αισθάνεστε. Την επόμενη λοιπόν φορά ρωτήστε τον εαυτό σας: τι με κάνει να ευτυχισμένη; Ποια απάντηση θα με βοηθήσει περισσότερο να πετύχω τους στόχους μου; Εάν η απάντηση δεν είναι το ναι, τότε πείτε όχι.

Τέλος, μη ξεχνάτε ο οδηγός της ζωή σας είστε εσείς. Ο τελικός υπεύθυνος λήψης αποφάσεων είστε εσείς. Γιατί λοιπόν να μην δεσμευθείτε μόνο με όσα σας κάνουν ευτυχισμένους; Πιστέψτε με λέγοντας όχι, δεν είναι μόνο απελευθερωτικό, αλλά θα σας κάνει να νιώθετε πραγματικά καλά. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα