WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οι κυριότερες διαφορές μεταξύ αληθινών και τοξικών φίλων


24 Νοεμβρίου 2017

21480256-167334007154944-5061762436013490176-n.jpg

Η αγάπη και η φιλία πολλές φορές ταυτίζονται, διότι η φιλία είναι αδύνατο να υπάρξει χωρίς την ανιδιοτελή αγάπη.  Ο φίλος είναι το αγαπημένο πρόσωπο το οποίο επιθυμούμε να βλέπουμε ευτυχισμένο.  Χαιρόμαστε όταν είναι ευτυχισμένος και λυπούμαστε όταν δυστυχεί. Εκεί μάλιστα μετριέται και το μεγαλείο της αγνής φιλίας, της αγνής ψυχής, όταν χαιρόμαστε με την επιτυχία του φίλου μας. Γιατί ευκολότερα ο άνθρωπος κλαίει παρά χαίρεται. Το να λυπάσαι είναι ανθρώπινο, το να αγαπάς είναι ιερό. Η φιλία είναι ελεύθερος, σταθερός δεσμός μεταξύ δυο ή περισσοτέρων ανθρώπων στηριζόμενη στην αμοιβαία αναγνώριση της αγάπης, της ελευθερίας, της ειλικρίνειας και διαφέρει από τη φιλία η οποία προέρχεται από συνήθεια, από αποτέλεσμα υλικού κέρδους, από συμφέρον ή εκμετάλλευση. Η ειλικρίνεια είναι η βάση της πραγματικής φιλίας.

Ωστόσο, τι γίνεται με τους ψεύτικους φίλους; Πώς μπορούμε να τους ξεχωρίσουμε; Ας δούμε παρακάτω τι κυριότερες διαφορές μεταξύ αληθινών και τοξικών φίλων.

Οι αληθινοί φίλοι δεν κρίνουν τα συναισθήματά σας

Όποια και να είναι τα συναισθήματά σας τη δεδομένη στιγμή, είτε είστε χαρούμενοι είτε λυπημένοι, ο φίλος σας προσπαθεί να σας συμπαρασταθεί. Δεν θα σας κρίνει για τις συναισθηματικές σας εξάρσεις, αντ αυτού θα σας αγκαλιάσει και θα σας φτιάξει τη διάθεση όταν καταλάβει ότι δεν είστε πολύ καλά.

Οι αληθινοί φίλοι ακόμα και στους καυγάδες δεν θα σας προσβάλουν

Οι σποραδικοί καυγάδες είναι αναπόφευκτοι σε όλες τις σχέσεις ακόμα και στις φιλίες. Όμως ένας αληθινός φίλος θα σας σεβαστοί ακόμα και όταν διαφωνεί μαζί σας. Οι απόψεις σας δεν είναι αρκετός λόγος για να αλλάξει το πώς νιώθει για εσάς. Αντιθέτως θα σας δεχτεί έτσι όπως είστε και ίσως απλά σας επισημάνει τα λάθη σας, με τέτοιο τρόπο που δεν θα σας προσβάλει.

Διαβάστε εδώ: Η ψυχολόγος μας λέει πώς στηρίζουμε έναν άνθρωπο που βιώνει απώλεια

Οι αληθινοί φίλοι σας τηλεφωνούν επειδή τους λείπετε

Οι πραγματικοί φίλοι φροντίζουν να είναι σε συχνή επαφή μαζί σας. Θα σας πάρουν τηλέφωνο ή θα σας στείλουν ένα μήνυμα μόνο και μόνο για να μάθουν εάν είστε καλά. Και φυσικά κάθε φορά που έχουν νέα, είστε οι πρώτοι που τα μαθαίνετε. Δεν επικοινωνούν μαζί σας με σκοπό να σας ζητήσουν χάρη.

Οι αληθινοί φίλοι σέβονται τον προσωπικό σας χρόνο

Σας βλέπουν ως άτομο που έχει τη δική του ζωή και δεν θέλουν να σας χειραγωγήσουν για να μάθουν τα μυστικά σας. Είναι αρκετά υπομονετικοί για να περιμένουν την ώρα που είστε έτοιμοι να ανοιχτειτε.

Οι αληθινοί φίλοι χαίρονται με τη χαρά σας

Οι πραγματικοί φίλοι είναι πιο χαρούμενοι από εσάς όταν σας συμβαίνει κάτι όμορφο. Είναι πάντα παρόντες στις επιτυχίες σας, ακόμα και αν είναι περισσότερες από τις δικές τους.

Οι αληθινοί φίλοι δεν κρίνουν τους άλλους φίλους σας

Δεν χρειάζεται να δίνετε εξηγήσεις γιατί κάνετε κάποιον παρέας. Οι αληθινοί φίλοι απλώς σας καταλαβαίνουν.

Οι ψεύτικοι και τοξικοί φίλοι δεν έχουν τις παραπάνω ιδιότητες. Αν διαπιστώσετε ότι περιτριγυρίζεστε από τοξικούς φίλους τότε καλύτερα να τους απομακρύνετε, γιατί η τοξικότητά τους μονο κακό θα σας κάνει. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.