WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς θα κάνετε καλύτερο σεξ μετά την εμμηνόπαυση


22 Απριλίου 2018

122222.jpg

Κρατήστε το σώμα σας ευλύγιστο. Καθώς περνάνε τα χρόνια το σώμα σας γίνεται όλο και πιο δύσκαμπτο, γι αυτό είναι σημαντικό να ασκήστε σχεδόν καθημερινά ώστε να έχετε ευλυγισία κινήσεων. Μια καλή λύση είναι η γιόγκα η οποία κρατάει το σώμα μας ευλύγιστο.

Μη φοβάστε τα λιπαντικά. Όταν μπείτε στην εμμηνόπαυση ο κόλπος δεν υγραίνεται τόσο εύκολα με αποτέλεσμα να νιώθετε δυσφορία και να μην απολαμβάνετε το σεξ. Μην αφήνετε τη ξηρασία του κόλπου να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή, αντ αυτού να έχετε πάντα στο κομοδίνο ένα λιπαντικό.

Διαβάστε εδώ: Τι αγχώνει τους άντρες την ώρα του σεξ

Αυξήστε τη συχνότητα. Έχει αποδειχθεί ότι η συχνή σεξουαλική επαφή αυξάνει τη ροή του αίματος στους ιστούς κατά τη συνουσία και βοηθάει τη διατήρηση της υγείας. Οι ασκήσεις πυελικού εδάφους είναι μια ακόμα λύση στο πρόβλημα σας διότι βοηθάνε στην αύξηση της ροής του αίματος στα τοιχώματα του κόλπου και διευκολύνουν τη συνουσία.

Μειώστε το άγχος. Η εμμηνόπαυση σχετίζεται με τη μειωμένη λειτουργία των ωοθηκών, η οποία οφείλεται στη γήρανσή τους, ρίχνοντας το επίπεδο των οιστρογόνων και των άλλων ορμονών στον οργανισμό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνεται και η σεξουαλική διάθεση. Αν λοιπόν μαζί με όλα αυτά έχετε και στρες, τότε η παραγωγή της κορτιζόλης (ορμόνη του στρες) μπορεί να χειροτερέψει την κατάσταση.

Σίγουρα το σεξ διαφοροποιείται με τα χρόνια όμως μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο σαν το παλιό καλό κρασί. Ενημερωθείτε και αγκαλιάστε την καινούρια σας ζωή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.