WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4 ανεκτίμητα πλεονεκτήματα που παίρνετε μετά από μια τοξική σχέση


11 Ιουνίου 2018

30076851-205511240209856-3573695648228179968-n.jpg

Έτσι λοιπόν στο σημερινό άρθρο δεν θα πραγματευτούμε τα αρνητικά, αλλά θα συζητήσουμε για τα θετικά που αποκομίζουμε από μια τοξική σχέση.

1. Αποκτήσατε το κουράγιο να φεύγετε από κάτι που δεν σας κάνει καλό. 

Τι περισσότερες φορές το πιο δύσκολο σε μια τοξική σχέση είναι ο χρόνος, τα συναισθήματα, και ακόμη και τα χρήματα που έχετε επενδύσει σε αυτή. Έχετε κάνει ό, τι μπορείτε για να λειτουργήσει. Θυσιάσατε τις δικές σας ανάγκες και μάλιστα μπορεί να έχετε υποστεί μέχρι και σωματική κακοποίηση ή λεκτική βία. Αλλά όταν φτάσατε στα όριά σας συνειδητοποιήσατε ότι έχετε τη δύναμη να απελευθερώσετε τον εαυτό σας από ένα τέτοιο κλουβί. Συνειδητοποιήσατε, ότι από εδώ και πέρα σε όποια άλλη σχέση και αν βρεθείτε, έχετε πάντα τη δυνατότητα να φύγετε. Και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε. Μπορεί σε μερικούς να ακούγεται απλό, παρόλα αυτά δεν είναι για όλους τους ανθρώπους εύκολο να αποχωρήσουν από μια τοξική σχέση. Μερικοί συνεχίζουν να προσκολλώνται, ακόμη και αν γνωρίζουν ότι τους «σκοτώνει».

Διαβάστε εδώ: Αυτά τα πράγματα επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή

2. Αποκτήσατε αυτάρκεια.

Το να εξαρτάται κάποιος κυρίως συναισθηματικά από κάποιον άλλον, τον καθιστά ευάλωτο. Όταν βρίσκεστε σε μια τοξική σχέση και εξαρτάστε εξ ολοκλήρου από αυτή τότε νιώθετε ανάξιοι και ανίκανοι να ικανοποιήσετε τις δικές σας ανάγκες. Αλλά εάν καταφέρετε να φύγετε μακριά θα καταλάβετε πως μπορείτε να τα βγάλετε και εις πέρα μόνοι σας. Και καθώς προχωράτε, ανακαλύπτετε τη δική σας αξία. Η καλλιέργεια αυτής της ανεξαρτησίας καθιστά δύσκολο για τους άλλους να σας καταχραστούν.

3. Εντοπίζετε πιο γρήγορα τον κίνδυνο.

Όταν μια τοξική σχέση σας έχει βασανίσει εδώ και αρκετό καιρό, αναπτύσσετε μια καλύτερη αντίληψη για να εντοπίσετε μια παρόμοια συμπεριφορά. Έχετε αναπτύξει μια αντίληψη που σας κάνει να έχετε μεγαλύτερη επίγνωση ότι υπάρχει κίνδυνος.

4. Έχετε τη δύναμη να συχγωρείτε τον εαυτό σας αλλά και τους άλλους και να φεύγετε μακριά.

Η συγχώρεση είναι η θαυμάσια πράξη της απελευθέρωσης. Όσοι δεν συγχωρούν δεν θέλουν να ξεχάσουν. Εσείς συγχωρείτε γιατί θέλετε να ξεφύγετε από τις αλυσίδες του παρελθόντος. Η συγχώρεση δεν σημάδι αδυναμίας, μάλλον είναι μια αδιάσειστη δύναμη που δεν κατέχουν όλοι. Άλλοι παραμένουν για να μισούν και να αναζητήσουν εκδίκηση γιατί αισθάνονται αδύναμοι αν φύγουν. Η εκδίκηση είναι ο κύριος τους. Λαμβάνουν αποφάσεις με βάση το μίσος, είναι σκλάβοι στην τοξικότητά τους. Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι όσο περισσότερο μένουν σε μια σχέση, τόσο περισσότερο δεσμεύονται. Αν δεν συγχωρήσουν, δεν θα συνειδητοποιήσουν ποτέ πόσο ισχυροί. Η απομάκρυνση από μια τοξική σχέση δεν είναι ποτέ εύκολη, αλλά όταν καταφέρετε να το κάνετε, θα είστε σε θέση να συγχωρείτε ευκολότερα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.