WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 λόγοι που πονάτε κατά τη διάρκεια του σεξ και τι να κάνετε


3 Αυγούστου 2018

adult-affection-bed-414032.jpg

Το σεξ είναι απόλαυση και πρέπει να σας κάνει να νιώθετε όμορφα. Εάν όμως δεν αισθάνεστε καλά κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ίσως το σώμα σας προσπαθεί αν σας προειδοποιήσει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Εάν νιώθετε κάποιο τσίμπημα, πίεση, πόνο ή κράμπες όταν έρχεστε σε επαφή, δεν είστε οι μόνες. Περίπου το30% των γυναικών αναφέρουν ότι αισθάνονται πόνο κατά τη διάρκεια της κολπικής επαφής, σύμφωνα με μια μελέτη του 2015 που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Sexual Medicine. Ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ όχι μόνο καταστρέφει τη στιγμή, αλλά μπορεί να έχει και πολύ μεγαλύτερες συνέπειες.

Οι λόγοι που πονάτε είναι πολλοί, εμείς θα σας αναφέρουμε μερικούς από αυτούς και πώς να τους αντιμετωπίσετε. Ωστόσο εάν νιώσετε ενόχληση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής επισκεφτείτε το γιατρό σας.

Έχετε παραλείψει τα προκαταρκτικά

Μπορεί οι άντρες να μη δίνουν και τόση σημασία, παρόλα αυτά τα προκαταρκτικά είναι σημαντικά για μια γυναίκα. Και αυτό γιατί βοηθάνε την έναρξη της φυσικής διαδικασίας ροής αίματος στα γεννητικά όργανα, γεγονός που αυξάνει τη λίπανση του κόλπου και κατ επέκταση δε νιώθετε δυσφορία. Έτσι λοιπόν την επόμενη φορά πριν πάτε κατευθείαν στην πράξη,  δοκιμάστε να μερικά ερωτικά παιχνίδια με το σύντροφό σας.

Διαβάστε εδώ: Γιατί το σεξ πρέπει να έχει πρωταρχική θέση στη ζωή μας

Δεν χρησιμοποιείτε λιπαντικό

Μπορεί η λίμπιντο σας να είναι στα ύψη, αλλά ο κόλπος σας να παραμένει ξηρός. Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους, για παράδειγμα το ζεστό ντους μπορεί να οδηγήσουν σε ξηρότητα του κόλπου. Η λύση; Βεβαιωθείτε ότι έχετε εύκαιρο κάποιο, ίσως τις περισσότερες φορές να μην το χρειάζεστε, αλλά καλό είναι να υπάρχει στο συρτάρι σας σε περίπτωση ανάγκης.

Έχετε άγχος

Η χαλάρωση παίζει σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική απόλαυση. Γι αυτό εάν νιώθετε στρεσαρισμένες το πιο πιθανό είναι πως δεν θα ευχαριστηθείτε τη σεξουαλική επαφή. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να βρείτε τρόπους για να χαλαρώσετε, ίσως ένα απαλό μασάζ σας βοηθήσει.

Το πέος του είναι αρκετά μεγάλο

Κι όμως το μεγάλο πέος μπορεί να είναι αιτία πόνου κατά την επαφή. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι όταν νιώσετε πόνο να πείτε στο σύντροφό σας να επιβραδύνει ή να αλλάξετε στάση.

Διαβάστε εδώ: Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να κάνετε σεξ σύμφωνα με τους ειδικούς

Έχετε κάποια κολπική μόλυνση

Ορισμένες λοιμώξεις , όπως ο έρπης των γεννητικών οργάνων, τριχομονάδες, μπορεί να κάνουν το σεξ δυσάρεστο.  Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες λοιμώξεις των γεννητικών οργάνων ελέγχονται εύκολα ή θεραπεύονται και οι εξετάσεις είναι απλές.

Βρίσκεστε στην εμμηνόπαυση

Οι αλλαγές στον κόλπο κατά την εμμηνόπαυση αφορούν περισσότερο τη μείωση της λίπανσης, ειδικά μετά την ολοκλήρωση της εμμηνόπαυσης. Μέρη του κόλπου και του αιδοίου μπορεί να γίνουν πιο ευαίσθητα, με αποτέλεσμα να πονάτε κατά τη διάρκεια του σεξ. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μειώσετε τα ανεπιθύμητα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως είναι η χρήση λιπαντικού. Σε κάθε περίπτωση ο γυναικολόγος σας, θα σας παρέχει τις κατάλληλες λύσεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.