WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι αποκαλύπτουν οι σεξουαλικές φαντασιώσεις για το χαρακτήρα μας


20 Νοεμβρίου 2018

milan-popovic-596860-unsplash.jpg

Όλοι μας φανταζόμαστε διάφορα πράγματα, όπως ότι βρισκόμαστε σε ένα τροπικό νησί ή ότι αντιμιλάμε στο αφεντικό μας. Παρόλο που τις περισσότερες φαντασιώσεις μας δεν μπορούμε να τις κάνουμε πράξη, ωστόσο μας δίνουν μια υγιή διέξοδο από το άγχος και μπορούν να μας εμπνεύσουν για θετικές αλλαγές.

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις δεν είναι διαφορετικές - και μπορούν να σας δώσουν μια ματιά στην προσωπικότητά σας. Φυσικά, ο κύριος σκοπός τους είναι να σας ενεργοποιήσουν, αλλά οι τύποι σεξουαλικών περιπετειών που φαντάζεστε μπορούν επίσης να σας πουν πολλά για το πώς βλέπετε τον εαυτό σας και τον κόσμο γύρω σας.

Ο Justin Lehmiller, κοινωνικός ψυχολόγος και ερευνητής στο Ινστιτούτο Kinsey, διεξήγαγε τη μεγαλύτερη και πληρέστερη μελέτη αυτού του είδους σε αυτό το θέμα. Ζήτησε από περισσότερους από 4.000 Αμερικανούς ηλικίας από 18 έως 87 ετών να μάθει όσο πιο πολλά μπορεί για τις σεξουαλικές φαντασιώσεις τους. Εδώ είναι μια ματιά σε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα συμπεράσματά του.

Διαβάστε εδώ: Γιατί πρέπει να σταματήσετε να ψάχνετε την αδελφή ψυχή σας

Τα αποτέλεσμα έδειξαν ότι τα άτομα που έχουν περισσότερες σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι και πιο ρομαντικά. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές φορές οι σεξουαλικές φαντασιώσεις  γίνονται για να ικανοποιήσουν τις συναισθηματικές μας ανάγκες, όπως η αίσθηση της αγάπης, της επιθυμίας και της σεξουαλικής ικανότητας. Συνολικά, οι φαντασιώσεις μας φαίνεται να αντικατοπτρίζουν ποιοι είμαστε και φαίνεται να έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκριθούν στις μοναδικές ψυχολογικές μας ανάγκες, εξηγεί ο Lehmiller. Οι άνθρωποι με διαφορετικές προσωπικότητες τείνουν να φαντάζονται πολύ διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα όσοι είναι πιο εξωστρεφείς φαντάζονται περισσότερα για το ομαδικό σεξ και τη μη-μονογαμία. Αυτό έχει νόημα επειδή τους αρέσει να συναντούν νέους ανθρώπους.

Διαβάστε εδώ: Αυτό είναι το μυστικό για μια ευτυχισμένη σχέση σύμφωνα με μια νέα μελέτη

Οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη ανησυχία για την ευημερία των άλλων τείνουν να φαντασιώνονται λιγότερο το σεξ χωρίς συναίσθημα. Αυτό το μοτίβο έχει νόημα επειδή δεν θέλουν να βλάψουν κανέναν και θέλουν να συμπεριλάβουν το σύντροφό τους σε ό, τι τους συμβαίνει. Ενώ όσοι ασχολούνται με τη λεπτομέρεια στην καθημερινή τους ζωή πιθανότατα θα δώσουν προσοχή σε πράγματα όπως το που λαμβάνει χώρα η φαντασία τους.

Επίσης οι φαντασιώσεις συχνά μας δίνουν την ευκαιρία να αλλάξουμε πράγματα τα οποία δεν μας αρέσουν. Οι άνθρωποι αλλάζουν συχνά την ηλικία, το σώμα, την εμφάνιση των γεννητικών οργάνων, την προσωπικότητά τους ή έναν συνδυασμό αυτών.

Από τη φαντασία στην πραγματικότητα;

Πρέπει λοιπόν να μοιραστείτε τις φαντασιώσεις σας με τον σύντροφό σας  Αυτο εξαρταται. Η ανταλλαγή σεξουαλικών φαντασιώσεων μπορεί σίγουρα να σας φέρει πιο κοντά ως ζευγάρι και να προσθέσετε το αλατοπίπερο που έλειπε από τη σεξουαλική σας ζωή. Καλό είναι να ξεκινήσετε αργά  και να μοιραστείτε μια λιγότερο περιπετειώδη φαντασίωση, πριν προχωρήσετε σε θέματα ταμπού. Εξετάστε αν η φαντασία σας είναι στην πραγματικότητα κάτι που θέλετε να ζήσετε. Μπορεί να μην είναι όλες οι φαντασιώσεις σας αρεστές στο σύντροφό σας, για αυτό φροντίστε να είστε σίγουροι για αυτά που θα μοιραστείτε πριν κάνετε αυτό το βήμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.