WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί πρέπει να σταματήσετε να ψάχνετε την αδελφή ψυχή σας


7 Νοεμβρίου 2018

pablo-heimplatz-317359-unsplash.jpg

Ρομαντικές ταινίες, μυθιστορήματα και εικόνες που απεικονίζουν τις τέλειες σχέσεις προβάλλονται καθημερινά στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, κάνοντας πολλούς ανθρώπους να πιστεύουν πως είναι πολύ εύκολο να βρουν τη αδελφή ψυχή. Όμως ποια είναι η πραγματικότητα και κατά πόσο είναι εφικτό να βρούμε την αδελφή ψυχή;

Την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα έρχεται να μας τη δώσει ο καθηγητής ψυχολογίας Gary W. Lewandowski Jr ο οποίος υποστηρίζει πως ο όρος  «soulmate» μπορεί να είναι επικίνδυνος. Και αυτό γιατί μπορεί να υποδηλώνει τελειοποίηση - και η τελειότητα στις σχέσεις είναι ουσιαστικά ανέφικτη. Όταν οι άνθρωποι ψάχνουν την αδελφή ψυχή μπορεί να καταλήξουν σε μια ατέρμονη αναζήτηση. Αυτό συμβαίνει γιατί συνήθως όταν θέλουμε να βρούμε την αδελφή ψυχή μας, ψάχνουμε κάποιον που να μας μοιάζει, που να φτιάχτηκε αποκλειστικά για εμάς. Όμως η αγάπη δεν λειτουργεί έτσι. Το έτερο ήμισυ δεν μπορεί να διορθώσει ως δια μαγείας όλα μας τα προβλήματα.

Διαβάστε εδώ: 6 τρόποι για να γεμίσετε τη ζωή σας με θετική ενέργεια

Αντί λοιπόν να ψάχνετε για το ιδανικό, αρχίστε να ψάχνετε για μια σχέση πιο ρεαλιστική, ειλικρινής και υγιής. Και πώς να το κάνετε; Παρακάτω σας δίνουμε την απάντηση.

Κάντε μια λίστα. Η  καταγραφή των ικανοτήτων που αναζητάτε σε κάποιον μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τον κατάλληλο σύντροφο. Εάν ψάχνετε για συγκεκριμένες ιδιότητες, αντί για μια αόριστη ιδέα-όπως η αδελφή ψυχή- τότε είναι πιο εύκολο να πετύχετε το στόχο σας.

Παρατηρήστε τις σχέσεις γύρω σας. Κοιτάζοντας όσους βρίσκονται πιο κοντά σε εσάς είναι ο καλύτερος τρόπος να βρείτε ρεαλιστικούς και ειλικρινείς στόχους. Αναζητήστε μια ποικιλία πραγματικών ζευγαριών που γνωρίζετε καλά - φίλους ή οικογένεια - και αναρωτηθείτε ποιες ιδιότητες θαυμάζετε σε αυτές τις σχέσεις.

Δώστε προτεραιότητα στον εαυτό σας. Η ύπαρξη μιας υγιούς σχέσης αρχίζει με την εστίαση στον εαυτό σας. Αν δεν σας αρέσει κάτι δεν χρειάζεται να το κάνετε μόνο και μόνο για να βρεθείτε σε μια σχέση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.