Πώς θα κρατήσετε ζωντανό το σεξ σε μια μακροχρόνια σχέση σύμφωνα με τους ειδικούς

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019
toa-heftiba-493436-unsplash.jpg

Πώς κρατάμε ζωντανή τη σεξουαλική επιθυμία σε μια μακροπρόθεσμη σχέση; Ακριβής απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα δεν υπάρχει. Ωστόσο το το περιοδικό Journal of Sex Research δημοσίευσε ένα ειδικό θέμα σχετικά με 64 διαφορετικές μελέτες που αφορούσαν τη σεξουαλική επιθυμία και τις μακροχρόνιες σχέσεις. Ο στόχος ήταν να κατανοήσουμε καλύτερα πώς τα αφοσιωμένα ζευγάρια διατηρούν ενεργή τη σεξουαλική ζωή, ακόμα και μετά από χρόνια.

 

Διαβάστε εδώ: 4+1 πράγμα που σκοτώνουν τη λίμπιντο και τα διαβάζετε για πρώτη φορά

Σύμφωνα με τους ερευνητές το κλειδί της σεξουαλικής ικανοποίησης σε μια μακροχρόνια σχέση διαφέρει από ζευγάρι σε ζευγάρι. Ωστόσο η κάλυψη των προσδοκιών αλλά και η διατήρηση της ανεξαρτησίας αποτελούν δυο βασικά συστατικά για να κρατηθεί το πάθος ζωντανό.

Η ερωτική επιθυμία συνήθως μειώνεται όταν το ζευγάρι πέσει στην παγίδα της ρουτίνας και της καθημερινότητας. Η σεξουαλική διέγερση προκαλείται από την πρωτοτυπία, την καινοτομία και την ποικιλομορφία. Στις μακροχρόνιες σχέσεις τείνουμε να κολλάμε στο ίδιο μοτίβο, ενώ θα πρέπει να φέρνουμε στην κρεβατοκάμαρα μας αέρα ανανέωσης.

Διαβάστε εδώ: Γιατί επιλέγετε πάντα λάθος συντρόφους;

Όσο περνάει ο καιρός και δεν κάνετε σεξ με το σύντροφό σας, τόσο πιο δύσκολο είναι να επιστρέψετε σε αυτό. Τι μπορείτε να κάνετε; Διατηρήστε αμείωτο το ερωτικό ενδιαφέρον και προσπαθήστε να κάνετε κάθε φορά κάτι διαφορετικό. Κάντε κάτι ρομαντικό και σεξουαλικό, όπως να του στέλνετε ερωτικά μηνύματα ή να τον περιμένετε με σέξι εσώρουχα στο σπίτι. Είναι σημαντικό να παραμένετε σε επικοινωνία μέσα στην ημέρα ώστε να μη χάνετε η σπίθα.

Ολοκληρώνοντας οι ερευνητές υπογραμμίζουν τη σημασία της έγκαιρης αντιμετώπισης ενός σεξουαλικού προβλήματος που ενδέχεται να προκύψει στη σχέση. Πολλές φορές τα ζευγάρια αποσιωπούν το πρόβλημα συντηρώντας με αυτό τον τρόπο μια μη ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Ωστόσο το σεξ στις μακροχρόνιες σχέσεις μπορεί να παραμείνει συναρπαστικό και μετά από πολλά χρόνια. Εξαρτάται από εσάς να διατηρήσετε αμείωτο το ενδιαφέρον και να έχετε μια υγιή ερωτική ζωή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.